NESTEN FULLT: Det var plass til flere innendørs, men noen valgte å nyte konserten fra utsiden av bygget.

NESTEN FULLT: Det var plass til flere innendørs, men noen valgte å nyte konserten fra utsiden av bygget. Foto: Ingrid Nerhoel

Stadig flere besøker Viewpoint Snøhetta:

Stor interesse for utsiktspunktene

Årets sommersesesong på Dovrefjell er i full gang. Villreinsenteret på Hjerkinn melder at turistene strømmer på.

Daglig leder ved Villreinsenterer på Hjerkinn, Raymond Sørensen forteller til Radio E6 fredag morgen at det er mange som allerede har funnet veien til Dovrefjell og Hjerkinn i sommer.

–Det har vært jevn trafikk sånn som det pleier å være, vanligvis tar det seg opp utover sommeren. Det er mange som kommer for å ta shuttlebuss innover til Snøheim. Den går fem ganger om dagen, nå har DNT (Den Norske Turistforening) tatt over driften av shuttlebussen.

– Hvor er det turistene tar turen når de kommer til dere?

– De fleste tar turen innover til Snøheim for å gå på Snøhetta . Når det er sol er Snøhetta en veldig fin tur, som ikke er alt for krevende. Om været er litt mer ruskete kan det bli en større utfordring å ta seg til toppen. Det fine været har også gjort at mange har tatt turen til Viewpoint Snøhetta.

– Hva kan dere tilby turistene som tar turen til Hjerkinn?

– Vi har en naturveileder på Viewpoint Snøhetta hver onsdag til søndag som vil være der frem til midten av oktober. Tanken er at det skal kunne bidra til at folk får en enda finere tur ved at de også kan få god naturveiledning underveis. Like ved Villreinsenteret har vi Fangstminneparken, her er det rekonstruerte fangstgraver for rein, et falkefangstanlegg og fjellrevfeller, så det er mye man kan gå å se på.

– Hvordan har trafikken vært på Viewpoint Snøhetta så langt i sommer?

-Den har vært veldig bra. Det har vært mer folk enn før, noe som nok skyldes det fine været vi har hatt. Mange har tatt turen, flest har det nok vært i helgene.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert