Tunge nedbørsskyer over Oppdal torsdag - men hvor nedbøren kommer varierer stort.

Tunge nedbørsskyer over Oppdal torsdag - men hvor nedbøren kommer varierer stort. Foto: Morgan Frelsøy

Enorme forskjeller i nedbørsmengder i Oppdal:

Se hvor regnet treffer

Det er bare noen kilometer mellom målestasjonene - likevel har det falt nesten 20 millimeter mer regn i Oppdal sentrum enn på Mjøa i juli.

Den tørre sommeren har forårsaket tørke og store avlingsskader for bøndene. Men noen har fått mer regn enn andre.  Det viser nedbørsstatistikk fra Meteorologisk institutt som OPP har sett på.

I Oppdal er det flere værstasjoner som måler nedbøren i bygda, og vi har hentet ut tallene på nedbøren som er målt på Mjøa værstasjon fire kilometer sør for Oppdal, Sæter værstasjon rett nordvest for sentrum, Drivdalen værstasjon 18 km sør for sentrum og Ångardsvatnet værstasjon i Storlidalen, nesten tre mil vest for Oppdal sentrum.

Enkelte jorder i bygda er nærmest avsvidd, andre har fått mer regn og er langt frodigere. Som vanlig er det områdene sør i bygda, fra Mjøen og sørover Drivdalen, som er tørrest – der har vanningsanleggene gått jevnt.

Det trengs, for særlig i juni var det store forskjeller. Bøndene på Mjøa fikk 0,6 millimeter nedbør på én måned! I Storlidalen falt det til sammenligning 21,1 millimeter!

Også hittil i juli er det store forskjeller. På Mjøa har det falt 20,5 millimeter, på Sæter værstasjon fire kilometer unna er det registrert 38,8 millimeter så langt, nesten dobbelt så mye.

Normalen for Oppdal er forresten 80 millimeter, og det er meldt mer regn i helga. På yr.no er det obs-varsel for kraftige regnbyger for Oppdal i helga.

Men selv om det silregnet litt i natt ble det ingen store mengder, 1,8 millimeter på et drøyt døgn hjelper dessverre lite.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert