MOT GISNADALEN: Brannvesen og politi kunne bare se på at vannet rant og tok med seg stein og masser 31. mai.

MOT GISNADALEN: Brannvesen og politi kunne bare se på at vannet rant og tok med seg stein og masser 31. mai.

Fare for nye skader og jordskred i Oppdal og Rennebu onsdag:

Varsler mer ekstremregn

Kommunene og andre etater bør øke beredskapen, heter det i varselet som har kommet om ekstreme nedbørsmengder i oppdalsregionen onsdag ettermiddag og kveld.

Meteorologisk institutt har tirsdag ettermiddag sendt ut OBS-varsel for Trøndelag. Onsdag ettermiddag og kveld er det ventet lokalt kraftige regnbyger med torden.

«Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører.», heter det i meldingen som nå er lagt ut.

– Det er indre strøk fra Støren og sørover som kommer til å få de største nedbørmengdene. Det kan komme opptil 15 millimeter regn i timen på de stedene hvor regnbygene treffer. Våre datamodeller viser at potensialet lokalt er opp mot 30-40 millimeter nedbør i løpet av noen få timer, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt i Bergen til adressa.no

Torsdag 31. mai førte et voldsomt regnvær til store ødeleggelser på E6 og Gamle Kongevei mellom Oppdal og Rennebu. Bare noen kilometer unna falt det knapt en millimeter med nedbør.

 

 

Skjermbilde 2018-07-10 kl. 14.39.47

Dette kartet er en prognose om hvor nedbøren blir kraftigst klokka 19.00 onsdag kveld.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert