Matprodusenter går sammen om nysatsing:

Starter matmarked

«Oppdal smak av fjell» inviterer til matmarked i Oppdal sentrum fire ganger i året.

«Oppdal smak av fjell» vil styrke oppdalsregionen som matregion, og satser på fire årlige matmarked i den nye sentrumsgata. Markedene legges til høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie.

Prosjektleder Ketil Jacobsen i «Oppdal smak av fjell» peker på at syv av ti nordmenn mener det er viktig å finne fram til lokalmat når de er på ferie, men bare 29 prosent synes lokalmat er lett å finne.

– Det har vi tenkt å gjøre noe med, sier Jacobsen som inviterer til det første matmarkedet/torgsalget i Ola Setroms veg allerede under Fjell- og fårikålfestivalen.

Her vil det stå matprodusenter fra den gamle brannstasjonen ved mathallen og Sprø frem til krysset ved Husfliden. Med på matmarkedet er selvsagt medlemmene i Oppdal smak av fjell, men også andre produsenter fra vår region blir med.

Blant annet håper Jacobsen å få med flere leverandører på Bondens Marked i Trondheim som avslutter julesalget der helga før.

– Vi håper dette vil bidra til å styrke Oppdal som en lokalmatdestinasjon siden vi legger disse arrangementene til perioder der Oppdal har mange tilreisende, sier Jacobsen i en pressemelding.

Samvirkeforetaket Oppdal smak av fjell ble etablert for ett år siden og består av ni lokalmat-aktører. «Oppdal smak av fjell» skal bruke 1,5 millioner kroner for å sette Oppdal på matkartet. Målsetningen til samvirket er å bli «Norges mest attraktive merkevare innen lokalmat».

Datoene for matmarkedet blir:
Høstferie: Lørdag 6. og 7. søndag oktober 2018 (samtidig som Fjell- og fårikålfestivalen).

Jul: Fredag 21. desember og lørdag 22. desember 2018.

Vinterferie: Lørdag 16. februar 2019.

Påskeferie: Lørdag 13. april 2019.

Under disse matmarkedene vil Ola Setroms veg langs Quality Skifer Hotel bli stengt for trafikk.

– Dette kommer til å bli årlige arrangementer og vi håper dette vil tilføre merverdi for omkringliggende næringsliv.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer