Årets utgave av Sykkelenern er lagt til området rundt Kåsen og er et mer spisset terrengritt enn tidligere utgaver.

Årets utgave av Sykkelenern er lagt til området rundt Kåsen og er et mer spisset terrengritt enn tidligere utgaver. Foto: Enern

Ny trasé for lørdagens sykkelritt:

270 påmeldte til Enern

Lørdag går Sykkelenern av stabelen for 12. gang, i nye løyper.

639 stilte til start under fjorårets Sykkelenern. Så langt er 269 påmeldt til årets utgave av rittet, opplyser Martine Hårstad og Margrete Vognild Blokhus i Enern.

– Vi har endret både trasé og profil i år, og gått mer over til terrengritt, i tillegg til at løypa er lagt til området rundt kåsen. Vi la om maratondistansen i fjor, men i år går alle løypene kun i kåsen, sier Vognild Blokhus.

– Oppdal Sykkelklubb har gjort en kjempejobb med å legge om løypa. De har brukt utallige dugnadstimer både på planlegging og tilrettelegging av løypa, legger Hårstad til.

De sier årets utgave er et mer rendyrket terrengritt nå enn det har vært tidligere, og duoen håper det blir like godt mottatt som maratondistansen ble i fjor.

Omleggingen av rittet skjer på grunn av nye regler fra Statens Vegvesen som stiller krav om sertifisert vakthold på vei.

–  Terreng- og stisykling blir stadig mer populært, og man ser at det er mange som benytter sykkelen i fjellet, sier Hårstad.

Både Hårstad og Vognild Blokhus håper endringene vil slå an.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert