Postgirobygget på Nerskogen.
Postgirobygget på Nerskogen.Bilde 1 av 5
Arne Hurlen koste seg på scenen "ett eller annet sted i Midt-Norge" som han omtalte plassen som.
Arne Hurlen koste seg på scenen "ett eller annet sted i Midt-Norge" som han omtalte plassen som.Bilde 2 av 5
Postgirobygget har en stor samling av kjente låter, allsangfaktoren var høy på Nerskogen.
Postgirobygget har en stor samling av kjente låter, allsangfaktoren var høy på Nerskogen.Bilde 3 av 5
– Det var kjempebra, både omgivelsene og konserten! Bandet var livlig og hadde humor. De spilte alle låtene vi ønsket oss bortsett fra "Johan Olav Koss" forteller Birte Austli, Per Arne Austli, Ronny Nilsen og Siv Ingebrigtsvoll.
– Det var kjempebra, både omgivelsene og konserten! Bandet var livlig og hadde humor. De spilte alle låtene vi ønsket oss bortsett fra "Johan Olav Koss" forteller Birte Austli, Per Arne Austli, Ronny Nilsen og Siv Ingebrigtsvoll.Bilde 4 av 5
Kari Roksvaag Rønning og Marit Sørberg fra Melhus synes det var en kjemebra konsert. – Høydepunktet var nok når de sang "Å det var kjærlighet"!
Kari Roksvaag Rønning og Marit Sørberg fra Melhus synes det var en kjemebra konsert. – Høydepunktet var nok når de sang "Å det var kjærlighet"!Bilde 5 av 5

Haglskur stoppet ikke Postgirobygget på Nerskogkonserten:

En solskinnskveld

Postgirobygget fikk publikum til å trosse værmeldingene og over 2000 tok turen til Nerskogen.

Det ble fullt på Setervangen på Nerskogen da Postgirobygget var trekkplasteret. Eksakt hvor mange publikummere som trosset de dårlige værmeldingene og tilbragte lørdagen på Grovasetra er ikke helt klart, men de 2000 gule båndene som var ved inngangen på starten av kvelden, var borte da konserten startet. Senere gir arrangøren beskjed om at 2050 mann kom på konserten.

Like før arrangørene åpnet slusene og slapp inn publikum, var det en forferdelig haglskur. Hele setervangen var dekket av hvitt hagl, og arrangørene måtte frem med presenning for å dekke til utstyret på scenen. Haglen ble etterfulgt av lyn og torden, før uværet ga seg og sola dukket frem bak skyene.

På grunn av uværet, og at mange folk fortsatt var på vei opp bakkene til setra, utsatte arrangøren konsertstart til alle var vel inne. Da musikken startet hadde uværet passert, og kveldssola kom frem.

Litt turbulens ble det også ved konsertstart for mikrofonen til Arne Hurlen ville ikke fungere. Halve låten ble dermed instrumental, men med litt fiksing og triksing med det tekniske kom det på plass.

– Det er nesten litt frekt at det første dere hører av meg er ”hold kjeft og kyss meg”, sier Hurlen, og fortsetter med ”Lei av å bli lurt”.

– Det er flott å se så mange mennesker på ei fjellhylle et eller annet sted i Midt-Norge. Dere kaller det Nerskogen, vi kaller det midt i verden forteller han før han fortsetter med låten ”Ut i verden”.

Videre er det en hitparade med låter som hele Norges befolkning kan, også publikum på Nerskogen er med på allsang. ”Minste motstands vei”, ”Tidløs”, ”Under isen” og ”Bulldozer”, før de tar det opp et hakk med ”Bille under barken”, ”Luftmadrass” og ”Essensuell”.

– I tillegg til å være på turne så er vi på et korstog. Vi ønsker å bringe Dom Perignon tilbake til ”En solskinnsdag”.

Rett før låten ble spilt inn byttet de nemlig ut Dom perignon med det billigere champagnemerket Veuve cliquot. (Her kan det nevnes at undertegnede i tjue år ikke har visst bedre enn å ha sunget ”åpnet en lukket dør” i nevnte setning.)

”Sløv uten dop”, ”23 tommer” og ”Idyll” avslutter hovedsettet til Postgirobygget, men til heftig applaus kommer de tilbake på scenen og spiller ”Trine” og ”Bohemen leve”. Og etter nærmere halvannen time takker de for seg og går av scenen. Mange kunne nok tenkt seg en halvtime til med musikk. For til tross for at det var litt kaldt, ble det en solskinnskveld på Nerskogen.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer