emma

Sykehusklovn Beate Kræsj Pink, alias Tove Karoliussen med artig pek overfor martnasgeneral Kenneth Teigen under dagens åpning. Klovnene er årets martnasgjester.

disneyland 3

EN VAKKER OG RØRENDE START: Drømmestipendvinner Eline voll sang «Send in the clowns» under åpningen, og rørte martnaspublikummet. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

disneyland10

OVERRASKET: Emma Aasbakk Engen og mamma Karin blir helt satt ut av gaven Kjetil Skogrand overrekker.

disneyland

FIKK REISEGAVEKORT: Gjensidige Opdal Rennebu, Rennebu kommune og Rennebumartnan belønnet Emma Aasbakk Engen med reisegavekort til Disneyland. Her overrekker Kjetil Skogrand gaven. Foto: Randi Kalseth-Iversen

Bjerkås åpner

Varaordfører Marit Bjerkås åpnet den 33. martnan. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

disneyland 2

VIL NÅ 200. 000: Emma samler inn penger til sykehusklovnene. Hun har samlet inn 170.000 kroner så langt, og martnassjef Kenneth Teigen håper at hun skal nå 200.000 i løpet av Rennebumartnan. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

Bodene

Utstillerne er på plass og trosser regnet, slik også publikum gjør.

Helseminister

Jon Stavne er «helseminister» under martnan, her «helser» han på Nils Rokkones.

Mer regn

Publikum trosset regnet og fulgte tålmodig med på åpningen.

Utstillingsområdet

140 utstillere er på plass under årets martna. Det er ventet rundt 11 000 besøkende innom i løpet av helga.

Mener det er værgudenes «rampestreker»:

Åpnet martnan i silregn

Rampestreker er tema for Rennebumartnan og da melder klovnene seg på i åpningsshowet som ble en våt fornøyelse.

–  Vi fleipet med det på morgenkvisten i dag at dette var rampestreker fra værgudene, humrer leder i Rennebumartnan, Kenneth Teigen om været i Radio E6 et par timer før åpningen, fredag.

For himmelens sluser åpnet seg over Berkåk i god tid før den 33. Rennebumartnan ble åpnet klokka 11.

Mange har møtt frem til åpningen og holder ut mens regnet høljer ned og åpningsseremonien går sin gang.

Drømmestipend-vinner Eline Voll vant som en del av premien, en drømmedag med Sykehusklovnene. Det blir et rørende øyeblikk når hun synger « Send In The Clowns», og deretter når hun senere leser sin egen tekst basert på arbeidet som klovnene gjør.

Sykehusklovnene Beate kræsj Ping, alias Tove Karoliussen og Smække, alias Frode Eggen inntok podiet før de andre kom opp, og strør om seg med ablegøyer som skaper glede og latter. Sistnevnte klovn drar mange kjensel på, han er meget profilert som litt halvsmart trønder i en TV-reklame for en av våre mobiloperatører.

–  Hver regndråpe er et kyss fra himmelen, mener klovnene som prøver seg med sangen Sol ute, sol inne. Men det regner og regner.

–  Vi skal være veldig kort, og veldig blaut, kommer det fra klovnene når de skal holde åpningstale. De er  nemlig årets martnasgjester sammen med 12 år gamle Emma Aasbakk Engen fra Berkåk. Hun er rammet av en nervesykdom og har tilbrakt mye tid på sykehus, der hun ble kjent med sykehusklovnene. Nå har 12-åringen  produsert og solgt bilder for 170 000 kroner til inntekt for nettopp  de morsomme klovnene.

–  Vi håper å kunne bidra til at de får 200. 000 kroner, sier Kenneth Teigen til Radio E6.

Varaordfører Marit Bjerkås (Ap) ønsker velkommen.

–  Jeg er sikker på at årets martna, som er den 33. i rekken,  blir tidenes kuleste! Sier hun.

–  Det er lagt ned 100 000 dugnadstimer i martnan, forteller martnasgeneral Kenneth Teigen når han får ordet. Varaordføreren gir Teigen en velfortjent blomst som han gir videre til de frillige som stiller opp år etter år, representert ved 15 år gamle Sara Eggan,  som heller var på dugnad mandag denne uka fremfor å feire bursdagen sin.

«Helseminister»

Torsdag ettermiddag sendte arrangøren ut en kryptisk melding om at helseministeren ville komme på besøk. Kenneth Teigen ler godt når han kommenterer annonseringen i Radio E6 på morgenkvisten, og går langt i å bekrefte at det hele er Rampestreker fra arrangøren.

Dagens helseminister er nemlig rennbyggen Jon Stavne. Han har på seg et bånd over brystet der det står «Helseminister», og oppgaven er rett og slett å «helse» på folk.

–  Det er alvorlig trivelig å være «helseminister», sier Jon Stavne når OPP møter ham på stevneområdet. Han ble spurt om representasjonsoppdraget torsdag.

–  Jeg følte at folk kom i humør. Det virker selvsagt enda bedre når det er dårlig vær, humrer han. Og legger til:   –  Det skal ikke så mye til før det «gjer mon». Han mener det ligger veldig mye helse i trivsel og velvære.

–  Folk må ikke slutte å hilse, da blir det ikke bra i samfunnet vårt. Et vennlig blikk virker bedre enn en tablett. Stavne har vært alvorlig sjuk i noen år, og er takknemlig over det gode helsevesenet i Norge.

140 utstillere fra hele landet deltar på årets martna, som profilerer seg som landets «ledende salgsutstilling for håndverk i tradisjon og ny design». Arrangøren venter rundt 11 000 besøkende de tre dagene martnan varer.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert