hagga10

ORDFØREREN ÅPNET: – Dette er Ola sin kommune, derfor har jeg ikke ordførerkjedet, kommenterte ordfører Kirsti Welander da hun åpnet utstillingen i Gisnadalen i Rennebu.

hagga7

GALLERIET: utstillingen er i flere av husene på setra. Her fra åpningen.

hagga8

VÅTT: Sondre Børgeson Larsen og Ingunn Løvsletten var gode hjelpere i regnet.

haga9

VAKKER SANG OG MUSIKK: Kaisa Holm og Sigrid Øverland Kjeka fra Kulturskolen i Rennebu underholdt gallerigjestene

hagga6

FEIRET UNNI: OPP observerte Børge Dahle på standen til Duodu på Rennebumartnan tidligere på dagen. Han handlet genser og skjerf i gave til sin kone, 60-års jubilanten Unni Larsen.

hagga5

HYTTEINNBYGGERE: Sven Utengen og Borgund Ytterhus forklarer hvorfor Gisnadalen er den beste seterdalen.

hagga4

FORNØYDE GRUNNEIERE: Ivar Langklopp (nummer to fra venstre) og kona Kirsten, her i samtale med Kirsti Welander, pleier å arrangere konserter i Gisnadalen.

hagga1

HILSTE PÅ KUNSTNERNE: Ordfører Ola Øie var forhindret fra å delta på Rennebumartnan på grunn av begravelse, men møtte opp på Håggåsetra på tredje året. Her hilste han på kunstnerne.

hagga3

REGNVÆR: Det var temmelig bløtt utenfor galleriet.

hagga2

VÅTE FORNØYELSER: Det er bare én ting å gjøre når det danner seg sølepytter: Hoppe i dem!

Åpnet utstilling på Håggåsetra:

– Derfor er dette den fineste dalen

Hyttefolk og grunneiere lever godt sammen i Gisnadalen. Setereier Ivar Langklopp forklarer hvorfor.

Fredag kveld åpnet utstillingen «Frodig og Fargerik» på Håggåsetra, setra som Børge Dahle og Unni Larsen har satt istand og gjort deler av bygningene om til kunstgalleri. I den frodige Gisnadalen ligger setra godt til, med egentlig ganske fin utsikt, bare at det denne dagen er dekket av tåke og tungt regnvær.

For det høljer ned på utsiden, uten at det legger noen demper inne i galleriet.

Her får gjestene fin musikk fra elever ved Kulturskolen i Rennebu, og så åpner ordføreren i Oppdal utstillingen.

– Jeg vet hun er interessert i kunst, derfor spurte vi henne, forklarte gallerieier Børge Dahle.

Kirsti Welander var som alltid elegant antrukket, men hun hadde valgt å droppe ordførerkjedet.

– Dette er Ola sin kommune, presiserte hun, og forklarte at hun hadde kjøpt smykket hun bar på Rennebumartnan samme dag.

Hun roste årets kunstnere, før hun også hyllet de to setereierne for jobben de har gjort med å bygge opp setra til et sted der de viser sammenhengen mellom natur og kultur.

Gisnadalens fortrinn

Blant gjestene var det både hyttefolk, grunneiere og folk som ikke har tilknytning til dalføret. Ordfører Ola Øie i Rennebu var en av de første til å tegne seg i gjesteboken, og etter ham signerte Ivar Langklopp. Han og kona Kirsten eier setra Olsmedalen innerst i Gisnadalen, og liker selv å arrangere konserter og andre aktiviteter i dalen.

– Jeg blir mer og mer glad i kunst, det er noe Kirsten har lært meg, kommenterer han. Han forklarer at han har sterke relasjoner til naboskapet, noe som er en annen årsak til at han er her i kveld.

– Det er utrolig bra at Børge og Unni gjør dette; det skulle bare mangle at vi var her i kveld, kommenterer han.

Langklopp kommenterer at det også er spesielt trivelige hyttefolk i denne dalen.

– Vi er 90 medlemmer i veilaget med grunneiere og hyttefolk, og vi har utrolig bra samkvem. Vi har dugnader og påfølgende grillfester på setra hos oss, det er viktig. Man ser at det skapes konflikter rundt omkring, men det har vi ikke hatt her. Vi har god kommunikasjon, der vi kan snakke sammen, og dette inspirerer oss til å gjøre ting. Og hyttebeboerne er flinke til å møte opp og støtte tiltakene, forklarer han.

Hyttebeboer Sven Utengen er enig. Han og kona Borgund Ytterhus er tilstede på utstillingen, de har hytte på en gammel seter.

– Med barnebarna blir det seks generasjoner vi har holdt til her, sier Utengen.

– I forhold til mange andre daler, som Storlidalen og Gjevilvassdalen, så er denne dalen LNF-område, med gårdsdrift, der kyr, sauer og jordbruk går i skjønn forening. Det er en fredelig dal, der gårdsbruk og hytteboere bor spredt, og med Olsmedalen innerst i enden, gjør det sitt til at vi trives veldig godt her, sier han.

Frodig og fargerik

Og midt i det hele, en frodig og fargerik utstilling som skal stå noen dager til.

Kunstnerne selv er godt fornøyde med å stille ut her, og så snart regnet gir seg, blir det også nydelig utsikt rundt de spesielle verkene som er utstilt.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert