Jøingsli nett

Skytterkonge Tor Gaute Jøingsli sammen med kjæreste og samboer Anita Jære fra Rennebu. Bak står søstrene Anne Mari og Tove Johanne Jøngsli. Foto: Trond Jære

Jøingsli pokal nett

Skytterkonge Tor Gaute Jøingsli jubler over kongepokalen. Foto: Trond Jære

Jøingsli trio nett

Skytterkonge Tor Gaute Jøingsli flankert av prins Jan Kåre Moland og prinsesse Anne Ingeborg Øiom. Foto: Trond Jære

Skytterkongen Jøingsli har kjæreste i Rennebu:

– Kretsen håper på drahjelp

Skytterkonge Tor Gaute Jøingsli er kjæreste med Anita Jære fra Rennebu. Det håper oppdalsskytterne kan gi sporten en oppsving i regionen.

Tor Gaute Jøingsli trakk det lengste strået da årets skytterkonge skulle kåres onsdag kveld, Jøingsli representerer Lom og Sjåk skytterlag.

– Rennbyggen føler nok at Jøingsli hører til litt i Rennebu, sier leder i Opdal og Midtbygden skytterlag, Arne Helgetun, til Sommerradioen i Radio E6.

For skytterkongen er kjæreste med Anita Jære fra Rennebu. Helgetun sier det er viktig for samskytterlaget å ha tilknytting til noen som har levert store prestasjoner. Opdal og Midtbygden skytterlag er en del av Gauldal samskytterlag.

–Det er fint for de unge skytterne å ha et forbilde som Jøingsli de kan se opp til. Også håper vi han kan være med å bidra til rekrutteringsarbeidet i kretsen.

Det er ikke første gang det hentes ledende skyttere til Rennebu. Mona Isene var skytterprinsesse og hun falt som kjent for rennebuskytteren Otte Hårstad for noen år siden. Isene kom fra Førde, før hun gjorde rennbygg av seg.

Far til Anita Jære, Trond Jære, innrømmer at de føler at skytterkongen også hører til i Rennebu.

– Det er stor stas med en skytterkonge i familien, men det ble jevnt og spennende før avgjørelsen falt ved omskyting, sier Jære til OPP.

Han var med på feiringen av Jøingsli etter at seiern var et faktum.

– Det ble en enkel feiring med pizza på bordet, for det var ny dyst idag, sier Jære.

Han forteller at datteren og skytterkongen har vært kjærester noen år, også Anita Jære er aktiv skytter.

– Jeg ser at de har uttalt til NRK at en av dem må bli skytterkonge eller dronning før det blir noe mer. Så nå spørs det hva som skjer, humrer Trond Jære.

Landsskytterstevnet går inn i sin nest siste dag, og de lokale utøvere har levert gode prestasjoner.

Da baneskytingen for junior skulle avgjøres onsdag slo rennbyggen Iver Skamfer Bjerkås til med 349 poeng, av totalt 350. Skamfer Bjerkås hadde skutt 249 poeng i den innledende runden og satte alle de ti skuddene i finalen midt i blinken. Det holdt til en 14. plass for rennbyggen, kun et poeng bak vinneren.

Oppdalingen Anders Hjerkinn Helgetun skjøt også finale i baneskyting i klasse Eldre junior onsdag. Hjerkinn Helgetun lå på en 19. plass før finalen.

–Det var ikke helt optimalt i dag, jeg hadde ikke det beste utgangspunktet før finalen og klarte ikke utnytte muligheten til å skyte meg oppover, sa Hjerkinn Helgetun til OPP etter finalen onsdag. Han endte på en 23. plass.

 

 

Fredag går finalene i feltskyting, her har tre oppdalinger sikret seg plass. Odd Horvli, Veteran 73, skjøt 30 poeng i innledende runde og har samme poengsum som lederen. Arne Helgetun, klasse 3, skjøt 29 poeng, og Anders Hjerkinn Helgetun med 28 poeng.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert