Olaf Solberg ønsker å bygge nytt administrasjonsbygg på den gamle andelssag-tomta nord for Oppdal sentrum.

Olaf Solberg ønsker å bygge nytt administrasjonsbygg på den gamle andelssag-tomta nord for Oppdal sentrum. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Lokale aktører planlegger to næringsbygg, forretninger og kontorer:

Her vil de bygge i fem etasjer

Reguleringsarbeidet er i gang på den gamle Andelssag-tomta som etter planen får to næringsbygg, forretninger og kontorer.

–  Vi har varslet kommunen om at reguleringsarbeidet er startet, sier daglig leder Ola Inge Sæther i det Surnadal-baserte konsulentselskapet Setra Drift AS til Radio E6.

Sæther regner med at reguleringsarbeidet avsluttes våren 2019 etter bygningsrådsbehandling og offentlige høringsrunder.

–  Vi håper også å sette spaden i jorda i løpet av neste år, sier Sæther.

OPP skrev 22. juni i fjor at byggmester Olaf Solberg hadde sikret seg opsjon på kjøp av den 8,4 mål store tomta som ligger ved avkjørselen til Industriområdet.

–  Jeg skal bygge egne lokaler der, sa Solberg til OPP, og bekreftet da at han ønsket seg et administrasjonsbygg for å flytte virksomheten sin dit.

I følge opdalingen.no (betalingsartikkel) er både Setra Drift AS, Olaf Solbergs Bjerkaker Eiendom og Terje Stenløkk Holding sammen om prosjektet som de alle blir deleiere av.

–  Planen er å ha rom for to bygg. I det ene bygget skal Olaf Solbergs virksomhet inn, sier Ola Inge Sæther til Radio E6.

–  Dette blir et bygg med en grunnflate på 3000 kvadratmeter over fem etasjer med forretninger i første etasje og kontorer. Målet er at første byggetrinn avsluttes i 2019, mens resten kan stå klart året etter. Vi håper også få til et entreprenørmiljø med både elektriker og rørleggerfirma i næringsbygget, sier Sæther.

Han mener tomtas beliggenhet mellom jernbanen og E6 er ideell.

– Beliggenheten er kjempefin, derfor ønsker vi også å sette opp et kvalitets- og signalbygg der, sier Sæther.

Han bekrefter at det har vært dialog med både Statens vegvesen og Bane Nor om prosjektet som trolig vil kreve en ombygging av dagens veikryss.

Den andre bygningen blir ifølge Sæther mer industriell.

–  Vi har hatt samtaler med Eik-senteret som skal ut av dagens lokaler som overtas av Coop Oppdal. Vi oppfatter at de synes vår tomt er ideell, men det er ikke gjort noen formelle avtaler ennå, presiserer Sæther.

I fjor ble det kjent at Coop Oppdal har sikret seg eiendommen ved Motorhuset nord for sentrum som idag huser både Eik-senteret og Oppdal maskinkompani. Maskinkompaniet skal bygge nye lokaler på Industriområdet, men det er foreløpig uklart hvilke planer Coop har for den ti mål store tomta som selskapet overtar 31. desember 2019.

– Tomta ut fra beliggenhet er helt ypperlig for vår handelsvirksomhet. Endelig lyktes vi med å erverve en av de beste beliggenhetene nord for Oppdal sentrum, sa administrerende direktør Morten Erik Stulen i Coop Oppdal da nyheten ble kjent.

OPP har vært i kontakt med Olaf Solberg som ikke ønsker å kommentere utviklingen av Andelssag-tomta nå, eller bekrefte hvilke næringsaktører som er aktuelle for å etablere seg i de nye byggene.

– Det er ikke gjort noen avtaler med eventuelle samarbeidspartnere som skal være med, er alt Solberg vil si.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert