Kunstner Ståle Gerhardsen har allerede satt sitt preg på Berkåk sentrum med sin strek, her samme med martnasgeneral Kenneth Teigen foran veggen der Gerhardsens kunstverk ble malt tidligere i sommer.

Kunstner Ståle Gerhardsen har allerede satt sitt preg på Berkåk sentrum med sin strek, her samme med martnasgeneral Kenneth Teigen foran veggen der Gerhardsens kunstverk ble malt tidligere i sommer. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen, arkiv

Fredag åpner den 33. Rennebumartnan:

Preges av Rampestreker

140 utstillere fra hele landet deltar under årets Rennebumartnan som venter over 10 000 besøkende.

I fjor var rundt 11 000 gjester inne på martnasområdet, og arrangøren forventer like godt besøk når dørene åpnes fredag formiddag.

–  Det er mye spennende som skjer på messeområdet i løpet av helga. Årets tema er Rampestreker og vil sette sitt preg på det meste av det som skjer på martnasområdet, sier martnasgeneral Kenneth Teigen i en pressemelding.

Helgas martna er den 33. i rekken og samler 140 utstillere fra hele landet. Teigen lover «opplevelser for hele familien, med spesialutstillinger, levende håndverk, gode matopplevelser og konserter».

– Viktigst av alt er 140 kvalitetsutstillere fra hele Norge, i år med over 20 nye utstillere. Utstillerne kommer fra Alta i nord til Kristiansand i sør opplyser Teigen.

Årets martansgjester er 12 år gamle Emma Aasbakk Engen fra Berkåk og Sykehusklovnene. Emma er tidenes yngste martnasgjest.

–  Emma er rammet av en nervesykdom og har tilbrakt mye tid på sykehus. Under ett av oppholdene på St. Olavs hospital kom hun i kontakt med Sykehusklovnene og fikk da høre at de manglet penger for å kunne underholde barn på sykehus. Dermed startet hun egenhendig en omfattende produksjon av klovnebilder for salg, og som så langt har gitt hele 170.000 kroner til Sykehusklovnene, forteller Teigen i pressemeldingen.

Emma Aasbakk Engen vil være tilstede under hele martnan, og målet for Teigen er da å passere 200.000 kroner som skal gi grunnlag for enda mere underholdning av Sykehusklovnene.

Kunstner Ståle Gerhardsen tyvstartet PR-arbeidet for martnan allerede i mai da han fikk en hel vegg å boltre seg på til sine «rampestreker». Maleriet har i hele sommer gitt forbipasserende en påminnelse om helgas arrangement.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert