Robin Morken i sin festivaldebud.

Robin Morken i sin festivaldebud. Foto: Thomas Westling, Folkorg

Nær finaleplass i festivaldebut:

Sterk innsats av Robin

13 år gamle Robin Morken fra Oppdal kunne ikke kommet nærmere finaleplass i sin første Landsfestival i gammeldansmusikk.

Årets stevne i Skjåk samler knapt 1 000 deltagere fra hele landet og er Robins første landsfestival. Han deltar i klassen Fele/Hardingfele junior, samt i Samspel senior med gruppa «Robin med følge :-)» der han har med seg Sverre Bjørkås, Eirik Lund (gitar) og Unni Ulltveit (fløyte). Sammen med hele spellmannslaget konkurrerer han dessuten i Lagspel fele/hardingfele. Disse utgjør også årets deltagere fra Oppdal.

– Jeg er ikke nervøs, men heller spent. Jeg har litt erfaring med å spille solo fra før, og gleder meg til å være med sa 13-åringen til OPP før avreise til Skjåk.

Robin har spilt fele siden han var 8, og har vist en solid musikalsk utvikling i løpet få år. Det bekrefter resultatet under gårdagens konkurranse der 13-åringen kom på en fjerdeplass. Det var akkurat en plass for lang ned på lista til å gå videre til finalen der tre deltar.

Finaleplass ble det imidlertid på oppdalsvenn og Sol i skuggeskog-medlem, Øyvind Sandum, som konkurrerer i durspel der fire av 19 deltakere gikk til finalen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert