Markedsansvarlig for Trøndersk matfestival, oppdalingen Kristine Rise (t.v) sammen med ordfører Kirsti Welander og Linda Mai Helmersen Weiseth fra Bortistu gjestegard ved Oppdals stand under matfestivalen.
Markedsansvarlig for Trøndersk matfestival, oppdalingen Kristine Rise (t.v) sammen med ordfører Kirsti Welander og Linda Mai Helmersen Weiseth fra Bortistu gjestegard ved Oppdals stand under matfestivalen.Bilde 1 av 3
Oppdaling og ordførerkandidat for Høyre i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, hygger seg på Bryggerifestivalen som åpnet onsdag kveld.
Oppdaling og ordførerkandidat for Høyre i Trondheim, Ingrid Skjøtskift, hygger seg på Bryggerifestivalen som åpnet onsdag kveld.Bilde 2 av 3
Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (f.v), markedsansvarlig for matfestivalen, Kristine Rise, Linda Mai Helmersen Weiseth, Lene Berg og Lars Sesaker fra Bortistu gjestegard ved standen til Oppdal smak av fjell.
Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (f.v), markedsansvarlig for matfestivalen, Kristine Rise, Linda Mai Helmersen Weiseth, Lene Berg og Lars Sesaker fra Bortistu gjestegard ved standen til Oppdal smak av fjell.Bilde 3 av 3

Oppdalingene på plass i «Norges største matbutikk»:

Tror festivalen gir mersmak

Mange besøker Oppdal smak av fjell sin stand under Trøndersk Matfestival, og ordfører og utstillere tror innsatsen vil trekke flere matturister til bygda.

–  Det er veldig mye folk her, over all forventning. Og det selges varer som bare det, sier prosjektansvarlig for nettverket av lokale produsenter Oppdal smak av fjell, Ketil Jacobsen til Sommerradioen i Radio E6.

Torsdag åpnet Trøndersk Matfestival og frem til lørdag er det ventet 200 000 besøkende på festivalen som har profilert seg som landets største matfestival.

Fra Oppdal deltar produsentene Trollheim Nerskogen, Bortistu Gjestegard, Oppdal spekemat og Jo-Sætra.

–  Mat er en satsing i Trøndelag og jeg mener dette er den beste matfestivalen i hele landet. Detfor er det også viktig å være synlig her, sier Jacobsen.

Alle deltagerne i nettverket har vært med i konkurransen om å bli Årets produkt, og det var nære på for en av dem, ifølge Jacobsen.

–  Vi fikk ikke pris, men vi har hørt at Oppdal spekemat, hevdet seg helt i toppen.

Tidligere i år vant bedriften NM-gull for speket svinekam.

–  De holdt på å gå tom for dette produktet allerede etter noen timer, forteller han.

De som er på stand har sitt fulle hyre med å dele ut smaksprøver til de besøkende og torsdag fikk de drahjelp av Oppdals ordfører, Kirsti Welander.

– Jeg prøver å gjøre litt nytte for meg her, men når det kommer spørsmål om produktene må jeg overlate disse til ekspertisen, humrer ordføreren som skryter av utstillingsvinduet lokalprodusentene har laget.

–  De har laget en stilig og enhetlig stand og fremstår som en flott gjeng. Det er mye folk langs disken hele tiden som vil ha smaksprøver. Jeg blir veldig stolt når jeg ser at de promoterer Oppdal så bra, sier Welander, som tror flere vil trekkes til Oppdal for å smake mer.

–  Turister reiser ikke lenger bare for opplevelser, men også for mat. Derfor er det så viktig å lage gode arenaer i Oppdal for disse gjestene, sier ordføreren, som mener lokalprodusert mat bare blir viktigere og viktigere.

–  Det er ingen tvil om at lokal mat betyr veldig mye for folk som er blitt veldig bevisst hva de spiser. På festivalen blir alle oppmerksomme på at det fins mye godt å få kjøpt.

Oppdaling og OPP-spaltist, Kristine Rise, er markedsansvarlig for arrangøren Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS. Rise forteller at de regner med 200 000 besøkende de tre dagene matfestivalen pågår.

–  Det er like mye folk i byen nå som på 17. mai, og det sier litt om folkelivet og stemningen, sier Rise til Sommerradioen på åpningsdagen.

Hun mener besøket bekrefter resultatene i den nye kundetilfredshetsundersøkelsen som er gjennomført av Norfakta og ble kjent i Adresseavisen på åpningsdagen. Den viser at matfestivalen har en solid posisjon og er blitt en merkevare på linje med bilmerket Audi.

–  Vi får en score som er høy, vi tolker det som en plass mellom flott og fantastisk. Vi har truffet noe som folk liker og det er vi veldig glade for, sier Rise.

Matfestivalen omsetter for rundt 12 millioner kroner i året og er en viktig inntektskilde for mange lokalmatprodusenter.

–  Dette er Norges største matbutikk, og trønderne er landets beste til å handle lokalmat.

Kristine Rise har allerede vært innom Oppdals stand, og de andre utstillerne.

–  Jeg prøver å gå innom så mange som mulig, men jeg får jeg ikke til å smake på all maten. Da rekker jeg ikke over alle, sier Kristin Rise.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer