VÅTE FORNØYELSER: Det er bare én ting å gjøre når det danner seg sølepytter: Hoppe i dem!

VÅTE FORNØYELSER: Det er bare én ting å gjøre når det danner seg sølepytter: Hoppe i dem!

Regnet avløste tørkesommeren:

Våteste august på 15 år

Etter en rekordtørr start på sommeren, har Oppdal fått en av de våteste august noensinne.

Etter et nytt regntungt døgn fredag, har det i august nå kommet tilsammen 138,2 millimeter nedbør viser tall OPP har samlet inn fra Meteorologisk institutt. Det er mer enn i 2014 som også ble en våt august. Dermed kan bønder høste inn en god andreslått som kompenserer mye for en elendig førsteslått som følge av tørken.

Regnet kom som bestilt – og det kom i rikelige mengder.

Faktisk må vi tilbake til regntunge august 2003 for å finne en våtere avslutning på sommeren. Da flommet som kjent flere elver over i Oppdal og gjorde millionskader både på veier, elveløp og gårder. Den gangen kom det hele 189,8 millimeter nedbør, blant annet ble det satt nedbørsrekord for ett døgn 14. august 2003 da det falt 65,5 millimeter!

I august i år er det våteste døgnet 11. august da det kom 32,0 millimeter.

Bare tre år i løpet av de 44 årene det har vært værstasjon i Oppdal har det kommet mer regn i august enn i år. Det er foruten 2003 også nedbørsrike 1989 og 1992.

Ved Ångardsvatnet målestasjon i Storlidalen har det falt 118,2 millimeter, som er det meste som er falt på 13 år. I 2005 kom det 136,2 millimeter, og i 2003 hele 221,0 millimeter i Storlidalen som er den våteste august noensinne ved denne målestasjonen.

Natt til lørdag kom forøvrig nedbøren som snø i høyereliggende strøk av Oppdal og innover Sæterfjellet mot Dovrefjell var det et solid lag med snø som gjør reinsjakta litt tøffere for jegerne enn den ellers er.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert