Utsikt, Trollfoten

Beliggenheten inviterer til slike stemningsstunder over skydekket.

langklopp

Kirsten og Ivar Langklopp med fjellet i bakgrunnen der utsiktshytta nå står ferdig. Foto: Morgan Frelsøy

Utsiktshytta Trollfoten_

Hytta står luftig plassert med utsyn i alle retninger. Det er også satt opp en utedo like nedenfor platået.

Utsikt, Trollfoten

Beliggenheten inviterer til slike stemningsstunder over skydekket.

Utsiktshytte_Trollfoten

Det er en storslått panoramautsikt fra den 14 kvadratmeter kompakte hytta, som er tegnet av John Birger Grytdal.

Storslagen utsikt fra «Viewpoint Trollheimen»:

Innvier utsiktshytta

Det åpne utsiktsbygget ved foten av Trollhøtta er ferdig. Det skal markeres behørig med offisiell åpning.

– Vi ser Gisnadalen, Grytdalen, Nerskogen og helt i øst mot Forollhogna, det er en fantastisk utsikt selv om det ikke er på toppen.

Det uttalte Kirsten Langklopp til OPP da byggearbeidene startet 13. juli og de første helikopterlassene med materialer ble fraktet opp til utsiktspunktet.

OPP var tilstede sammen med flere frivillige som hadde møtt opp for å være med da byggearbeidene startet på utsiktspunktet, som ligger 1200 meter over havet.

Det er tre år siden ekteparet Langklopp lanserte ideen om å få sette opp ei lita utsiktshytte på toppen av Trollhøtta (1371 moh). Naboprotester medførte imidlertid at bygget ble tillatt plassert noe lavere, rett nord for varden av Trollhøtta, som ligger i Rennebu. Hytta er tegnet av arkitekt John Birger Grytdal, som har hytte i dalen.

Ettersom toppen der hytta står ikke har noe navn, lanserte Børge Dahle ideen om å kalle den «Trollfoten». Det er imidlertid ingen ting å si på utsikten, som er storslagen.

– Takket være gode hjelpere, bidragsytere og velvilje i Rennebu kommune, er denne drømmen blitt til virkelighet. Det er utrolig hyggelig at den nå kan gjøres tilgjengelig for alle fjellvandrere, uttaler paret og legger til at turen er overkommelig for både barnefamilier og godt voksne.

– Vi håper denne hytta kan inspirere flere til å ta turen til fjells, sier initiativtakerne og ønsker velkommen til den offisielle åpningen lørdag 22. september der Rennebus ordfører, Ola Øie stiller.

Trollhøtta, kart

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert