Konserndirektør Ståle Gjersvold orienterte Rennebu kommunestyre om kjøpet av KRKs nettvirksomhet torsdag kveld.

Konserndirektør Ståle Gjersvold orienterte Rennebu kommunestyre om kjøpet av KRKs nettvirksomhet torsdag kveld. Foto: Per Roar Bekken

TrønderEnergi kjøper nok et nettselskap:

Tar grep om nettet i fjellregionen

TrønderEnergi er nå eier og medeier i strømnettet i hele fjellregionen fra Holtålen til Oppdal.

Ett år etter at de kjøpte aksjene for en ukjent sum, selger NorgesNett aksjene i Gauldal Nett videre til TrønderEnergi Nett. Det går fram av en pressemelding onsdag ettermiddag.

Gauldal Nett omfatter nettvirksomheten i Midtre Gauldal og Holtålen kommuner, og var fram til i fjor høst eid av Gauldal Energi. Energiselskapet er i sin helhet eid av Midtre Gauldal kommune.

Da kommunestyret for ett år siden solgte nettselskapet foran nesen på TrønderEnergi, som etter det OPP erfarer var interessert i selskapet.

– Vi fikk anledning til å komme med kun ett bud, uttalte Gjersvold til OPP 19. april i år og mente det var en merkelig markedsstrategi fra Midtre Gauldal kommune, som også er en av eierkommunene i TrønderEnergi.

– Budrunden var lukket og det var bare én vinner og ingen andre eller tredjeplass, sa konsernsjef John Reese i Gauldal Energi AS til Radio E6 i fjor.

Ett år etter er altså Gauldal Nett solgt videre. Hvor mye det østfoldbaserte selskapet har tjent på handelen er ukjent. Verken kjøpesummen i fjor, eller hva selskapet har fått gjennom salget til TrønderEnergi, er offentlig kjent.

Gauldal Nett hadde i 2016 driftsinntekter på 42,2 millioner kroner og et resultat før skatt på 1,7 millioner kroner.

De siste årene har TrønderEnergi utvidet nettområdet flere ganger:

  • I juni kjøpte selskapet Kvikne Rennebu kraftlag. TrønderEnergi tok over nettvirksomheten, kraftomsetning og 13 ansatte fra 1. januar. KRK hadde 4000 kunder.
  • I vår kjøpte TrønderEnergi halvparten av Oppdal Everk, som har rundt 7000 nettkunder.
  • Nå får i overkant av 5 500 nettkunder i Midtre Gauldal og Holtålen som nå får TrønderEnergi Nett som leverandør.

At TrønderEnergi Nett allerede har virksomhet i tilgrensende områder til Midtre Gauldal og Holtålen, samt overliggende regionalnett, er en av årsakene til handelen:

– Ved å samordne ressursene i våre sørlige områder sikrer vi effektiv drift, fortsatt høy beredskap, og god forsyningssikkerhet i Midtre Gauldal og Holtålen, sier nettdirektør i TrønderEnergi Bjørn Rune Stubbe.

–  TrønderEnergi Nett er et av Norges mest effektive nettselskaper. En av grunnene til det er at de er en stor aktør med mye kompetanse, mye flinke folk, og mange å dele både oppgaver og kostnader på. At vi nå også tar inn strømnettene i Midtre Gauldal og Holtålen, som grenser opp mot vårt eksisterende område, gjør at vi kan ta ut ytterligere synergieffekter og bygge en enda sterkere regional kompetansebase, sier konsernsjef i TrønderEnergi, Ståle Gjersvold.

Samtlige ansatte i Gauldal Nett vil få tilbud om å bli med over til TrønderEnergi Nett.

– Fornybar-revolusjonen og økende elektrifisering kommer til å kreve mye av nettselskapene i årene som kommer. Da er det viktig at vi i Norge holder oss med nettselskaper som er store nok til å bygge tilstrekkelig kompetanse, og samtidig store nok til å kunne drifte effektivt ved å fordele faste kostnader på større kundevolum, slik at nettleia blir lavest mulig ut til hver enkelt kunde, sier konsernsjef Ståle Gjersvold.

Overtakelsen av aksjene vil skje etter nærmere avtale.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert