Lanserer den femte i rekken av denne:

Nå blir det polkø igjen

1464 nummererte flasker av den nye moskusakevitten slippes under Fjell og Fårikålfestivalen.

Nå er det  Moskus Ekstra Fatlagret 2018, som presenteres.  Kun 1464 eksemplarer  er produsert,  alle  nummererte. Det er et aldri så lite jubileum – det er den femte utgaven av denne festival-tapningen, til ære for Fjell- og Fårikålfestivalen.

Utvikler og eier av Det Norske Brenneri, sunndalingen Odd J. Nelvik, forteller at Master blender, Jon Bertelsen, har funnet frem til de fineste sherryfatene, spanske Oloroso-fat, der væsken er langtidslagret.

– Dette gir en bløt og harmonisk akevitt, men med et tydelig krydderpreg, forteller Nelvik.

Moskus Ekstra Vellagret 2018 er samtidig tenkt å utfordre smakssansene. Den er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner, og  den er krydret med karve og urter, blant annet lokale vekster fra Oppdalsfjella, som einebær, fjellbjørkeskudd og mjødurtblomster. mens kvannet er hentet fra Ibsens Urtehage i Grimstad.

Akevitten selges kun på Oppdalspolet og noen få Vinmonopol i regionen, og har vært utsolgt hvert eneste år. De ivrigste står i kø når Vinmonopolet åpner lørdag klokken 10.00 – kanskje for å sikre seg et spesielt nummer på flasken.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert