Frøydis Lindstrøm og Arnt Hove er årets vinnere av ildsjelprisen til Oppdal idrettslag.
Frøydis Lindstrøm og Arnt Hove er årets vinnere av ildsjelprisen til Oppdal idrettslag.

Ektepar løftet håndballen, hedres med idrettspris:

Hedres med idrettspris

Ekteparet fikk fart på håndballen i Oppdal igjen – og hedres med ildsjelpris.

– Da jeg fikk telefon i går kveld tenkte at nå er det et møte vi har glemt, og at vi var etterlyst, humrer Frøydis Lindstrøm til Radio E6.

Hun innrømmer at hun ble overrasket og glad da hun fikk høre at hun og ektemannen Arnt Hove får årets Ildsjelpris av Oppdal idrettslag.

Hederen får de for sin innsatsen de har lagt ned for håndballen i Oppdal som lå nede i mange år før ekteparet flyttet til oppdal.  Paret kom inn i håndballmiljøet i 2004, Frøydis tok på som leder,  Arnt som trener.

I begrunnelsen heter det at det er takket være ekteparets innsats at Oppdal nå har flere lag i aldersbestemte klasser igjen. «Begge to er alltid velvillige til å stille opp og ta verv innenfor flere idretter», heter det fra juryen i Oppdal idrettslag.

Arnt Hove medgir at han er glad over utnevnelsen:

– Det er en kjempeoverraskelse og det er kjempeartig å bli satt pris på. Jeg synes håndball er en kanskje den artigste idretten som finnes, sier han.

Idrettslaget gir paret mye av æren for at håndballmiljøet har vokst og i dag utgjør en viktig gren i idrettslivet for barn og unge i Oppdal. Ettersom paret har egne barn som spiller håndball, synes de det er både naturlig og stas å engasjere seg i miljøet.

–  Vi synes det er godt å være to sammen om dette. Det er fint å være sammen som familie, sier Lindstrøm.

Mens hun tidligere var med i klubbledelsen, ser hun nå på seg selv som en miljøarbeider i håndballmiljøet. Hove på sin side har i flere år vært og er fortsatt håndballtrener.

– For oss er det om å gjøre at så mange som mulig blir med og føler mestring, sier Hove som også er leder i Oppdal curlingklubb.

Lindstrøm tilføyer:

– Vi snakker ofte om hvor heldige vi er som får lov til å være med å bidra og være sammen med unger.

Prisvinnerne vil bli hedret på idrettens hederskveld i regi av Trøndelag idrettskrets, fredag 19.oktober.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments