Elin Dolmseth

Elin Dolmseth Foto: Privat

Møt kvinnen som flytter fra Svalbard til Oppdal:

Her er den nye økonomisjefen

Elin Dolmseth (51) er ansatt som ny økonomisjef i Oppdal kommune, og gleder seg også til å danse og gå tur i fjellbygda.

–  Oppdal virker som en bra plass å jobbe med gode muligheter til fritidsaktiviteter, sier nytilsatt økonomisjef Elin Dolmseth til Radio E6

I dag slipper rådmann Dagfinn Skjølsvold nyheten om at Dolmseth tar over etter Svein Erik Bjerkan som slutter i stillingen for å bli økonomisjef i Skaun. Bjerkan har sin siste arbeidsdag 17. oktober. Frem til Dolmseth kommer til Oppdal,  blir controller Richard Sandnes konstituert i stillingen.

– Vi er veldig godt fornøyd med den nye økonomisjefen, sier Skjølsvold til OPP. Han bekrefter at to av de åtte søkerne var inne til intervju.

I morges ble de ansatte på rådhuset informert om avgjørelsen.

Elin Dolmseth jobber i dag som økonomisjef i Longyearbyen lokalstyre på Svalbard, og har tidligere vært økonomisjef i hjemkommunen Åfjord. Flere oppdalinger er etablert på Svalbard, blant annet tidligere kommunelege Kjell Daniel Sørli. Longyearbyen er et relativt lite miljø og Dolmseth bekrefter at hun har kjennskap til oppdalingene som bor der.

  –  Hva frister med jobben du har fått i Oppdal?

– Jeg er glad i kommunesektoren og da jeg bestemte meg for å flytte fra Svalbard, siktet jeg meg inn mot Oppdal. Det virker som en bra plass å jobbe med gode fritidsmuligheter.

Dolmseth sier at hun ikke har noen tilknytning til fjellbygda, men kjenner likevel godt til naturen Oppdal har å by på, noe som betyr mye for henne.

–  Jeg har kjørt mye på ski i slalåmbakkene, og har gått turer fra hytte til hytte i fjellet.

51-åringen har samboer som jobber i Oslo, og ser frem til å komme nærmere familien i Åfjord og Trondheim.

Oppdal kommune har solid økonomi og en drift som i flere år har ført til gode plasseringer på kommunebarometeret i Kommunal Rapport. I 2015 gikk Oppdal helt til topps på lista.

  –  Hvilke muligheter og utfordringer ser du kommunen har?

– Jeg vil vente med å uttale meg offentlig om det til jeg har skaffet meg litt mer kunnskap, svarer Dolmseth.

I tillegg til interessen for natur og friluftsliv, røper den nye økonomisjefen at hun er glad i å svinge seg på dansegulvet.

–  Jeg håper å bygge et nytt nettverk i Oppdal, og er kjempespent på om det er et dansemiljø i Oppdal som jeg kan være med i, sier Dolmseth og legger til at det foreløpig ikke er helt avklart når hun skal tiltre den nye stillingen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert