ROTMO KOM: Hans Rotmo var gjest på Vetlenget, og spilte flere låter publikum kjenner godt.
ROTMO KOM: Hans Rotmo var gjest på Vetlenget, og spilte flere låter publikum kjenner godt.Bilde 1 av 6
Terje Tysland var med på den forrige gjenåpningen av Sommer'n i 2004 og spilte på den første konserten etter at røykeloven ble innført.
Terje Tysland var med på den forrige gjenåpningen av Sommer'n i 2004 og spilte på den første konserten etter at røykeloven ble innført.Bilde 2 av 6
VEL BLÅST: Christian Aftreth Eriksen på trombone, Morten Schrøder på trompet og Kåre Kolve på saksofon var en flott forsterkning av bandet. Brynjar Mehling på tuba var et sjarmerende bekjentskap som konferansier, og Daniel Viken på gitar var glitrende. Terje Tysland selv finnes det bare én av, og han holdt høyt tempo gjennom ønskekonserten i 2017.
VEL BLÅST: Christian Aftreth Eriksen på trombone, Morten Schrøder på trompet og Kåre Kolve på saksofon var en flott forsterkning av bandet. Brynjar Mehling på tuba var et sjarmerende bekjentskap som konferansier, og Daniel Viken på gitar var glitrende. Terje Tysland selv finnes det bare én av, og han holdt høyt tempo gjennom ønskekonserten i 2017.Bilde 3 av 6
To cowboys på samme scene, Terje Tysland og Ottar Big Hand Johansen tok Seven spanish angels, eneste gang Tysland sang på engelsk for kvelden.
To cowboys på samme scene, Terje Tysland og Ottar Big Hand Johansen tok Seven spanish angels, eneste gang Tysland sang på engelsk for kvelden.Bilde 4 av 6
Terje Tysland inviterer inn på tunet for 12. gang og har som vanlig med seg flere artistvenner. DDEs Bjarne Brønbo er blant gjesteartistene som har vært med tidligere.
Terje Tysland inviterer inn på tunet for 12. gang og har som vanlig med seg flere artistvenner. DDEs Bjarne Brønbo er blant gjesteartistene som har vært med tidligere.Bilde 5 av 6
Terje Tysland inviterer både musikervenner og publikum Terje Tysland inviterer både musikervenner og publikum til Vetlenget i høst igjen i år også.til Vetlenget i høst igjen i år også.
Terje Tysland hjemme i Drivdalen.Bilde 6 av 6

Joda, «Bøgda mi» blir med i CD-samling:

Nå er Tysland i boks

Plateentusiasten Christer Falck har samlet elleve Terje Tysland-album i én eksklusiv CD-boks.

Det er trønderrockerens elleve første soloalbum Christer Falck har tatt med i boksen som kommer i månedskiftet oktober/november. Den utgis på Tyslands eget selskap Tronda Musikk, oppkalt etter elva Tronda som renner like ved Tyslands eiendom i Drivdalen i Oppdal. Dit flyttet han permanent i 1987, samme året som han ga ut «Gutta på by´n».

Den er med i boksen, det samme er «Værra me mæ hjæm» fra 1990 der Tyslands hyllest til Oppdal, «Bøgda mi», er en av sangene.

Tysland selv er på Gran Canaria, og har arbeid å gjøre i varmen med å rette opp Falcks forsøk på å skrive ned tekstene til Tysland-sangene som ikke var med i albumomslag eller sangbok. For Falck måtte gi seg:

– Den trønderdialekta. Jeg skjønner jo f … ingenting, sier Christer Falck til Adresseavisen (betalingsartikkel).

Den kjente musikkaktøren ga opp trøndertekstene og sendte forsøkene på sydentur.

– Nå sitter Terje på Gran Canaria og oversetter min trøndertolkning, han klør seg nok mye i hodet akkurat nå, sier Falck.

Fra før har han gitt ut samlinger av Marius Müller, Ole Paus, Trond Granlund og flere. Nå mener han Tysland bør løftes fram, og får hjelp av kulturminister og trønder Trine Skei Grande og Tyslands gamle bandkompis Åge Aleksandersen som leverer hilsninger til Tysland. Falck synes Tysland har fått ufortjent mye pes og kritikk, mener platemannen.

– Jeg synes Terje er en person som treffer utover fyll og fest. Han har en del vonde låter, som svir. Det er mer min gate, siden jeg er avholdsmann. Han tar de svakes parti, ser skyggesidene i Norge og er Tom Waits like mye som «Levva livet», for å si det på den måten.

Tysland selv føler seg ikke misforstått.

– Jeg er kjent for fyll, fanteri og bannskap. Men jeg har laget rundt 260 låter, og bare 10-20 av dem er sånn, sier Tysland til Adresseavisen.

Det blir to intimkonserter i forbindelse med CD-boksen, men ingen av dem i Oppdal denne gangen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments