philip1

Kongeparet møtte hele staben, sammen med Hoffet. Foto: Oscarsteatern

tuva

SUPERPAR: Tuva Børgedotter Larsen spiller Lena, mens Philip Jalmelid spiller den døende dirigenten i Så som i Himmelen. Foto: Mats Bäcker

philip

ROYALT BESØK: Tuva B Larsen og Philip Jalmelid spiller hovedrollen i Så som i Himmelen, og på generalprøven fikk de besøk av Kong Carl XVI Gustav (på Tuvas høyre side) og dronning Silvia (til høyre). Foto: Oscarsteatern

Kungen både lo og kjempet mot gråten under generalprøven:

– Tror jeg småsjarmerte dronningen

Skuespiller Tuva B Larsen fikk en god prat med dronning Silvia etter generalprøven onsdag.

Kong Carl Gustav og dronning Silvia samt store deler av det svenske «Hovet» var på generalprøven på «Så som i Himmelen» på Oscarsteatern i Stockholm onsdag kveld.

LES OGSÅ: Kongeparet ser Tuva

Etter forestillingen fikk skuespillerne treffe kongeparet, og Tuva B Larsen, som spiller «Lena» fikk en god prat med dronning Silvia etter forestillingen.

– Hun sa «Du måste vara helt slut», sier Tuva til Radio E6. For den unge rennbyggen har slitt med forskjølelse de siste dagene før premieren.

– Og det er jeg jo, men det er i dag, selve premierekvelden, som teller, sier Tuva.

Om at kongeparet var der, var spesielt, men gjorde henne ikke mer nervøs.

– Nervene er der likevel, så det spiller liksom ikke så stor rolle hvem som sitter der. Og i kveld er moren og faren min der, det er på en måte enda verre, sier Tuva.

– Men det er klart, man har ikke lyst til å gjøre en dårlig figur når Kongen sitter der.

Nå gleder hun seg til teppet faller ned etter forestillingen i kveld.

– Når teppet går i svart, og jeg kan møte Philip (Jalmelid, (red. anm).som spiller den andre hovedrollen) og vi kan gå ut og ta imot applausen sammen. Da tror jeg skuldrene mine vil falle ned et par centimeter.

Hun er nemlig spent foran ur-premieren av den svenske musikalen, basert på filmen «Så som i Himmelen.»

– Jeg tror ikke jeg har vært spent så lenge før. Jeg visste ikke at jeg hadde så mange muskler rundt nakkeområdet i det hele tatt. Men det gikk bra i går, så jeg tenker at det må gå greit i dag også.

Generalprøven gikk som den skulle, det gikk bra, men ikke for bra, forteller Tuva.

Småsjarmerte dronningen

Kongehusets besøk forklarer hun slik:

– Sjefen min, Vicky von der Lancken, som produserer denne forestillingen, sier selv at hun har en egen liten trupp som heter «Vickys teatertrupp» som pleier å komme på forestillingene hennes; og det er da Kungen og drottningen, og Hovet. I følge henne hadde Kongen uttrykt at han hadde lyst til å se «Så som i Himmelen», og da det fantes muligheter til å komme på generalprøven, kom de.

Hoffet og kongeparet var tilsammen nesten 50 mennesker, og Tuva forteller at det er lenge siden hun har sett så mange pent kledde mennesker samlet på ett sted.

– Jeg følte meg som en liten pike som stod og kikket på dem gjennom vinduet, sier hun, litt overveldet.

Etter forestillingen slo de kongelige av en prat med skuespillerne. Det gikk fint, det også.

– Nå er jeg sånn som snakker litt mye når jeg havner i sosiale lag som er litt merkelige, sier Tuva, og legger til at Kongen selv sa ikke så mye, annet enn at hvis bare skuespillerne fortsatte og gjorde akkurat det samme under premieren som de gjorde under generalprøven, så kom alt til å gå fantastisk bra.

– Han hadde selv hatt trøbbel sa han, han hadde både ledd og så hadde han følt for å gråte litt, så han kjempet mot det.

Dronning Silvia, derimot, hun ble stående lenge og prate med Tuva.

– Hun var veldig åpen og kom med fine ord. Jeg tror nok kanskje jeg har småsjarmert dronningen littegrann, det virket litt sånn. Hun ønsket å uttrykke at hun syntes jeg hadde gjort en veldig fin innsats.

Nå gleder hun seg til kveldens premiere.

– Jeg er litt tett i nesen, og det er litt slim og herligheteri lungene. Det er ikke optimalt når man er sanger, men det funker fint, stemmen er forsåvidt hel, så det kommer til å gå greit. Men jeg kommer til å ha en rolig premierefest!

Sier Tuva, som også spiller forestilling fredag og to på lørdag, før hun kan ta det rolig litt over helgen. Men ikke så mye, for «Så som i Himmelen» skal spilles 60 ganger før jul.

 

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert