Kristin Moen Skaslien

Kristin Moen Skaslien Foto: Richard Gray

Slik går det for «oppdalslagene» i Kina:

Tapte knepent for russerne

Kristin Moen Skaslien tapte for russerne i sin tredje kamp i Kina.

Team Minera Skifer og skip Steffen Walstad åpnet med seier 4-2 over vertslandet Kina i åpningskampen i Curling World Cup i Suzhou. Dermed innkasserte det norske laget 16.000 kroner. Det er premien for hver eneste seier i puljespillet for menn- og kvinneturneringen i den første av fire turneringer i Curling World Cup.

Norge så ut til å gå mot sin andre seier mot det sterke svenske laget til tidligere verdensmester Niklas Edin. Walstad & co ledet 5-4 før åttende og siste omgang, men sprakk i den avgjørende omgangen.

Svenskene tok fire poeng og vant 8-5 over Team Minera Skifer som består av oppdalingene Steffen Walstad og Markus Snøve Høiberg, samt Magnus Nedregotten og Magnus Vågberg Trulsen.

Mixed double-laget til Kristin Moen Skaslien og Sander Rølvåg tapte 5-9 for Canada i sin åpningskamp før de slo Sverige 8-4 i neste og vant 8000 kroner. Rølvåg erstatter Skasliens faste samboer Magnus Nedregotten, som velger Team Minera Skifer foran spill med samboeren i Kina.

Skaslien og Rølvåg møtte Russland i sin tredje kamp torsdag, og det ble en poengrik kamp der russerne startet best. Norges duo slo tilbake på stillingen 5-9 i sjuende omgang og tok fire poeng. Dermed sto det 9-9 før siste omgang der russerne fikk inn det avgjørende poenget og vant kampen 10-9.

Den russiske duoen er forøvrig ikke den samme som Norge spilte mot under OL i den kontroversielle bronsefinalen. Den russiske mannlige spilleren ble dopingtatt – og paret fratatt bronsemedaljen som istedet gikk til Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten.

Team Minera Skifer skal ut mot USA senere torsdag. De åtte lagene som deltar i henholdsvis mixed, dame og herre, er delt inn i to puljer som spiller dobbelt serie. Laget som vinner hver pulje møtes i finalen søndag.

Det er innført egne regler for Curling World Tour ved at kamper som ender uavgjort etter åtte omganger ikke avgjøres med ekstraomgang. Istedet setter hvert lag en stein, og den som har best presisjon får tre poeng, mens taperne får ett.

 

Kommentar (1)

  1. Stig Høiberg For 10 måneder siden

    Sprakk er vel og ta i dersom man ser siste omgang sten for sten - Sverige var heldige som tok seieren! Bra spilt gutta!

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Stig Høiberg For 10 måneder siden

    Sprakk er vel og ta i dersom man ser siste omgang sten for sten - Sverige var heldige som tok seieren! Bra spilt gutta!

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert