Spellmannslaget hadde draget på publikum som strømmet inn teltåpningen.

Spellmannslaget hadde draget på publikum som strømmet inn teltåpningen. Foto: Morgan Frelsøy

Holdt frisk gammeldanskonsert for festivalpublikum:

Stor stemning i lavvoen

Oppdal spell- og dansarlag skapte atmosfære i fårikållavvoen der folket også søndag møtte opp for å spise og hygge seg.

– Det var ikke så mange som hadde møtt opp da spellmannslaget begynte å spille, men det varte ikke lenge før det var nesten fullt, sier festivalsjef, Stein Mellemseter til OPP.

Han konstaterer at musikken som pågikk i nærmere en time, åpenbart trakk publikum inn i lavvoen.
– Det var så bra at jeg mener dette bør bli en tradisjon. Derfor har jeg varslet spellmannslaget om at vi ønsker at de stiller også neste år, sier Mellemseter.

At musikken gikk hjem hersker det liten tvil om, for selv om teltet gradvis ble fylt av folk, kunne OPP konstatere at folk foretrakk å lytte til musikken fremfor å snakke. Det gjorde de først etter at spellmannslaget hadde takket for seg og fått med seg en varm applaus fra de frammøtte.

Mens det gikk unna med både kaker, vafler og songraut de første to timene, hadde flere kommet til at det var på tide med en porsjon fårikål. Ved et av bordene var Katrine Andreassen, Ulrik Rendel (begge Trondheim), Fafal Kamionka, og Slamovir Faltyn (fra Polen), godt i gang med middagen (Bildet under).

Fårikålkos_MF

Førstnevnte kunne meddele at de to polske vennene aldri hadde spist fårikål tidligere, og at alle var enige om at dette smakte.

Utenfor smilte bilselger og Prøven-sjef, Stig Flatmo fra øre til øre og meddelte at mange hadde vært innom for å se på og snakke om bil. Noen meter nærmere Domus hadde allerede et betydelig antall besøkende stanset opp for å se Oppdal gammeltekniske forening sin utstilling av gamle traktorer og landbruksmaskiner.

Foreningsmedlemmene var ikke bare fornøyd med publikumsinteressen, men ekstra stolte over å ha blitt tildelt pris for måten de både sørger for å ta vare på gamle maskiner og for måten de lar publikum få se dem, ikke bare utstilt, men og i bruk.

SE EGEN SAK

Kommentar (1)

  1. oddvar magne skjørstadmo For 8 måneder siden

    Fela ho let, og jentene gret, og hæla stod i taket!

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. oddvar magne skjørstadmo For 8 måneder siden

    Fela ho let, og jentene gret, og hæla stod i taket!

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert