VANT IGJEN! VA-ingeniør i Oppdal kommune, Tore Samskott, er fornøyd med seieren tirsdag.
VANT IGJEN! VA-ingeniør i Oppdal kommune, Tore Samskott, er fornøyd med seieren tirsdag.

Vant prestisjetung konkurranse igjen:

Midt-Norges beste vann

I dag ble det kommunale grunnvannet i Oppdal kåret til Midt-Norges beste drikkevann, i kamp mot ni andre kommunale vannverk.

Kåringen skjedde under en stor konferanse på Stjørdal i dag, og dermed forsvarte Oppdal seieren fra 2015.

Det er ikke første gang Oppdal gjør det bra i denne konkurransen. I 2001 vant grunnvannet i Oppdal også den nasjonale konkurransen om landets beste drikkevann, og det ble lagt egne etiketter for å profilere Norges beste vann.

Til våren skal oppdalsvannet igjen kjempe om denne prestisjetunge seieren under finalen 5. mars 2019 på Norges Varemesser på Lillestrøm.

– Det er alltid artig å få en bekreftelse på at produktet er godt, etter alle disse årene, sier VA-ingeniør Tore Samskott i Oppdal kommune, som også klarte en blindtest og kjente igjen smaken av oppdalsvannet hos programleder Ellen Flå i NRK Trøndelag i morgentimene i dag.

Og årsaken til at vi har godt vann i Oppdal?

– Det er fordi kilden er bra, sier Samskott. I tillegg håper han det har litt å si at kommunen har bra oversikt på tilstanden på ledningsnettet.

– Vi skifter ut litt av det hvert år, sier han. I år var det Vikavegen og Bregnevegen som fikk nye vann- og avløpsledninger, neste år er det Valmuevegen som får nye rør.

Tørken i sommer gjorde at grunnvannivåene her til lands sank til kritiske nivåer. Det var imidlertid ikke tilfelle i Oppdal.

– Vi ser at kurvene over grunnvannet i sommer ikke var noe annerledes enn tidligere år, forteller Samskott.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer