Kjører ut gammelsnøen i helga:

Gammelsnø gir ferske skiløyper

I helga kjøres snøen ut og neste helg er det sesongstart i Kåsen.

I dag åpnet Dombås Skiarena langrennsløypene og standplassen for skiskytterne. Etter mye dugnad er 10 000 kubikkmeter snø fra sist vinter kjørt ut og fordelt på rundt tre kilometer med løyper, både klassisk spor og skøytetrasé.

Oppdal har fått 20 cm nysnø de siste dagene, men trønderske skientusiaster må vente ei drøy uke før de kan innta ski- og skiskytterarenaen i Kåsen.

– I helga skal vi ha dugnad og kjøre ut snøen vi har lagret fra sist vinter. Planen er å ha ei sløyfe på to kilometer klar til neste helg, sier Kjetil Skogrand i Oppdal Ils ski- og skiskyttergruppe til OPP.

Værmeldingene varsler kaldt vær med under ti minusgrader i Oppdal i helga, og dermed vil snøen sette seg godt før løperne slipper til.

– Vi har 2500 kubikkmeter med snø liggende. Vi produsert rundt 7000 kubikkmeter, men sommervarmen har gjort at lageret har krympet mye selv om vi kjørte på ekstra med sagflis, sier Skogrand.

Det er også aktuelt å produsere ny kunstsnø, men det avventer ildsjelene i Kåsen til vi når tak i november.

– På grunn av  effektavgift på strømmen, må vi avgrense snøproduksjonen til færrest mulig kalendermåneder. Derfor må vi vente for ikke å få høy avgift også i oktober, forklarer Skogrand.

Sist uke fikk Oppdal idrettslag 150.000 kroner i støtte fra Oppdal kommune til produksjon av snø til neste vinters tidligstart.

– Vi er kjempeglad for støtten, uten den går ikke dette i hop økonomisk, sier Skogrand om en satsing på tidligstart som er populær blant midt-norske skiløpere. De legger igjen noen titusener i brukerbetaling etter å ha hatt treningstimer i Kåsen.

Vennligst Logg inn for å kommentere