dahle-donali

Johan Fredrik Dahle foreslo plasseringen av Sjøstjerna til Sivert Donali - og slik ble det. Denne montasjen ble laget for OPP over ett år før Sjøstjerna igjen ble satt opp i badeanlegget.

IMG_6891

AKSJONISTER: Inge Lauritzen inviterte Ingrid Mellem, Johan Fredrik Dahle og Ola Arne Aune til prat om historikken.

johan-fredrik-dahle

Johan Fredrik Dahle var engasjert før og under utbyggingen av kulturhuset.

dahle-spadetak

Johan Fredrik Dahle, Ingrid Mellem og Ola Arne Aune tar det første symbolske spadetaket for kulturhuset i mai 2005.

dahle-donali

Johan Fredrik Dahle foreslo plasseringen av Sjøstjerna til Sivert Donali - og slik ble det. Denne montasjen ble laget for OPP over ett år før Sjøstjerna igjen ble satt opp i badeanlegget.

dahle-aune

Johan Fredrik Dahle og Ola Arne Aune var to av kulturhusets ildsjeler som så flere forslag bli forkastet før det endelig ble bygging.

dahle-aune-2007

Johan Fredrik Dahle og Ola Arne Aune foran kulturhuset på innvielsen 17. mars 2007.

Høyre-profil døde brått lørdag:

Kulturforkjemperen har gått bort

Johan Fredrik Dahle døde lørdag, 82 år gammel.

Den tidligere kultursjefen i Oppdal, og mangeårige Høyre-politikeren, døde på St. Olavs hospital lørdag kveld. Han var gift med Eli Dahle, også hun profilert Høyre-politiker i Oppdal.

Johan Fredrik Dahle har vært folkevalgt for Høyre i flere perioder og representert partiet både i kommunestyre og bygningsråd, etter at han i en periode var innom Arbeiderpartiet.

Dahle var kultursjef i Oppdal, og savnet da et kulturhus i bygda Han lanserte flere ideer for å realisere et kulturhus, før han var en av ildsjelene som sto på for å få bygd kulturhuset i Oppdal sentrum. Det åpnet i 2007. På 10-årsjubileet i 2017 ble Dahle sammen med Ingrid Mellem og Ola Arne Aune trukket fram på scenen og fikk heder for sin innsats.

– Mange har skyld i at huset har blitt til, men det er spesielt tre aktører, eller skal vi kalle dem aktivister som kan for det, sa kulturhussjef Inge Lauritzen da han hedret trioen på jubileumsfesten. Dahle var med og samlet inn penger til kulturhuset, som han lyktes med å få gjennomført til tross for at han ikke fikk det navnet han selv ønsket. Dahle foreslo at det skulle Vegamot kultursenter.

Dahle var engasjert i en rekke politiske saker, spesielt de som hadde med arkitektur å gjøre. Da Sivert Donalis kunstverk Sjøstjerna lå nedstøvet i deler på et lager, var det etter forslag fra Dahle at kunstverket kom opp igjen og fikk ny hedersplass i det nye badeanlegget.

Dahle var med å stifte Odd Fellow i Oppdal og er tildelt Den Norske Storloges Hederstegn i 2010.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert