Før dommeren blåste igang finalen, stilte Oppdal J17 og Sv Polheim opp for fotografering.

Før dommeren blåste igang finalen, stilte Oppdal J17 og Sv Polheim opp for fotografering. Foto: Privat

Motstanderjuks ga finaleplass i Barcelona-Cup:

J-17 hjem med stor pokal

At spanjolene jukset gjorde veien til finaleplass enklere for Oppdal J17, som måtte se seg slått av et tysk lag i finalen i Barcelona Cup.

Oppdals J17-lag i fotball la ned en solid innsats i Barcelona Cup der veien mot finalen skulle vise seg å bli noe underlig.

Det ble rene landskampatmosfæren da jentene skulle spille finale, ifølge lagleder Hans Ivar Klefstad, som forteller at begge lagenes nasjonalsang ble spilt før dommeren blåste kampen i gang.

– Da tror jeg det ble litt mye for jentene og at de gikk inn med litt for høye skuldre i finalen, sier Klefstad til OPP på telefon fra Barcelona.

Under årets Barcelona Cup stilte åtte lag, Jenter 17 fra Oppdal, ett lag fra Færøyene,  samt tre spanske og tre tyske lag, ifølge Klefstad. Han forteller til OPP at oppdalsjentene spilte uavgjort i den innledende runden mot det tyske laget som senere skulle bli finalemotstander.

I den siste innledende kampen møtte oppdalsjentene et spansk lag. Den kampen skulle vise seg å få en underlig utvikling på mer enn en måte, ifølge Klefstad.

– Vi måtte ha uavgjort for å gå videre og lå under 0-2. På grunn av uvær og dramatikk måtte vi ta pause da strømmen hadde gått, sier laglederen, og tilføyer at de i påvente av at kampen kunne fortsette, sto og snakket sammen.

– Da viste det seg at laget vi spilte mot hadde alt for mange spillere som hører hjemme på seniornivå, sier han og forteller at dette er brudd på reglene.

– De tok en spansk en og ble avslørt, og diska.

I påfølgende kamp skulle jentene fra Oppdal møte et annet spansk lag, som valgte å trekke seg fra turneringen, ifølge Klefstad. Han legger ikke skjul på at denne avgjørelsen ble sett i sammenheng med avsløringen av regelbruddet hos det forannevnte spanske laget.

–  Dermed ble det walkover til finalen, der vi møtte det tyske laget vi spilte mot i innledende kamp. Sv Polheim vant fortjent 3-0.

Hva angår det seremonielle hadde arrangørene laget et opplegg på landskampnivå. Finalen som startet med nasjonalsang, ble nemlig avsluttet med en en voldsom avslutningsseremoni og høytidelig overrekkelse av pokal til både vinneren og oppdalslaget, ifølge Klefstad.

– Jentene fikk en gedigen pokal, sier han og legger til at laget synes dette ble en super avslutning på sesongen.

Kommentarer (2)

 1. Inge Bertil Bruseth For 8 måneder siden

  Jentene/Damene redder fotballen! Gratulerer.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 8 måneder siden

  Stor gratulasjon til Oppdalsjentene, men var det ikke Oppdal J-17 da?

Legg inn kommentar

Kommentarer (2)

 1. Inge Bertil Bruseth For 8 måneder siden

  Jentene/Damene redder fotballen! Gratulerer.

 2. oddvar magne skjørstadmo For 8 måneder siden

  Stor gratulasjon til Oppdalsjentene, men var det ikke Oppdal J-17 da?

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert