Kristin Moen Skaslien uttrykte stor takknemlighet over både utnevnelsen og til alle som har hjulpet henne på veien fram til å bli en av verdens beste kvinnelige curlignspillere.
Kristin Moen Skaslien ble årets Oppdalsambassadør i fjor. Hun uttrykte stor takknemlighet over både utnevnelsen og til alle som har hjulpet henne på veien fram til å bli en av verdens beste kvinnelige curlignspillere. Her under utdelingen sammen med ordfører Kirsti Welander.

Hedret OL-medaljøren med ambassadørtittel:

Selvskreven Oppdalsambassadør

Kristin Moen Skaslien ble ikke uventet utnevnt til Årets Oppdalsambassadør under åpningen av Fjell- & Fårikålfestivalen.

Selv om hun ikke er bosatt i Oppdal, har Kristin Moen Skaslien aldri sluttet å snakke dialekten sin, eller på noen annen måte lagt skjul på hvor hun kommer fra. Etter at hun gjennom en årrekke har gjort det skarpt i curling både nasjonalt og internasjonalt, gikk hun sammen med makker og samboer Magnus Nedregotten hen og tok bronse i mixed double under OL i Pyongchang sist vinter. Da var egentlig årets kandidat som Oppdalsambassadør opplagt.

Utmerkelsen tildeles av Oppdal Næringsforening i samarbeid med Oppdal kommune. Utmerkelsen tildeles for å ha bidratt til positiv omtale og god omdømmebygging for Oppdal.

Komiteen som i år har hatt den gledelige oppgaven med utnevnelsen har vært;
· Sjur Vammervold, kulturkonsulent i Oppdal kommune
· Erik Sæther, ONF
· Stein Mellemseter, Fjell- og fårikålfestivalen
· Kirsti Welander, ordfører

Det var også denne gang sistnevnte som sto for overrekkelsen, og som listet opp viktigste kriteriene for å bli utnevnt til Oppdalsambassadør:
· At kandidaten gjennom ord og handling har bidratt til positiv omdømmebygging for Oppdal.
· At hun eller han har god kjennskap til bygdas stolte naturlandskap, særegne kulturhistorie og bygdas mange aktiviteter og tilbud og formidler denne kunnskapen på en positiv måte til omverdenen.

Og her er juryens begrunnelse for utnevnelsen:

«Årets Oppdalsambassadør startet sin karriere allerede som 10-åring. Vedkommende vokste opp her i bygda, men er nå bosatt et annet sted i landet. Han eller hun bærer et etternavn med lange tradisjoner i Oppdal.

Årets Oppdalsambassadør har to søsken – to søstre for å være mer presis. Hun eller han har deltatt i en rekke NM, og ble Norgesmester i 2006, 2009 og 2015. (Beklager hvis det skulle vært flere.)

Årets Oppdalsambassadør har reist verden rundt og representert Oppdal og Norge – i den rekkefølgen. Det har – til nå – blitt deltagelse i 27 internasjonale mesterskap.

Og, årets Årets Oppdalsambassadør har spilt total 261 kamper med landslagstrøya på.

Årets Oppdalsambassadør ble uteksaminert fra Trondheim Økonomiske Høgskole i 2011 som logistikkingeniør og med en master i ledelse av teknologi. I dag jobber vedkommende ved Wilhelmsen Ship Service som Business analytiker

Vedkommende møtte sin makker på Fjell- og fårikålfestivalen for syv år siden.

Årets Oppdalsambassadør ble i februar 2018 kjent for blant annet å være «sjefen over alle sjefer» – på isen, og var, sammen med sin makker, første norske deltaker i aksjon i siste vinter-OL.

Hun sjarmerte oss i Oppdal, og resten av verden, nærmest i senk med sitt vinnende vesen. Real, direkte, høflig, temperamentsfull og blid.

Hun og hennes makker opptrådte med verdighet og høflighet da de russiske utøverne ble avslørt i en dopingkontroll. En situasjon som nok var svært krevende for mange.

Årets Oppdalsambassadør er den første og eneste oppdalingen som har vunnet en olympisk medalje. Det var i mixed double – Curling – i Peyong Chang i Sør-Korea.»

Etter juryens begrynnelse, var det med begeistring ordfører Kirsti Welander kalte kandidaten opp på scenen:

– Kjære alle sammen, det er en stor ære for meg endelig å få hedre denne dyktige oppdalsjenta for prestasjonen og for bronsemedaljen. Årets Oppdalsambassadør er vår fantastiske isprinsesse, Kristin Moen Skaslien.

Etter å ha mottatt en blomsterbukett, samt et mer håndfast bevis på hederen i form av et glassfat laget av kunsthåndverker Benth Owesen, benyttet Moen Skaslien anledningen til å takke:

– Jeg har hatt en flott oppvekst i Oppdal, og en stor takk til Oppdal Curlingklubb som var med og la grunnlaget for min curlingkarriere, sa Moen Skaslien og rettet en spesiell takk til Bjørn Grøseth og Stig Høiberg som var trenere for juniorgruppa. Også foreldrene, samt trener Ole Ingvaldsen, samt samboer og makker på curlinisen,  Magnus Nedregotten.

– Det stemmer det som du sa Kirsti, at vi møttes i Oppdal. Det hadde vi gjort mange ganger, men det var på Fjell- & Fårikålhelga at det ble noe mer enn vennskap mellom oss, sier Moen Skaslien med et bredt smil om munnen.

Vennligst Logg inn for å kommentere