Etter å ha fått god hjelp fra venner med å henge opp bildene, er alt klart for utstilligsåpning i Inger Kristin Gorseths nye galleri.

Etter å ha fått god hjelp fra venner med å henge opp bildene, er alt klart for utstilligsåpning i Inger Kristin Gorseths nye galleri. Foto: MORGAN FRELSØY

Innvier nytt galleri på hjemgården:

Går egne veier

Det har gått fem år siden hun holdt sin første separatutstilling. Nå inviterer Inger Kristin Gorseth til utstilling i sitt nye galleri på hjemgården i Gamle Kongeveg.

«My Way – på Låveloftet», har hun titulert utstillingen i galleriet i Gamle Kongeveg som og fungerer som atelier for Gorseth. 45 bilder, i hovedsak akvareller har kommet opp på veggene i galleriet der motivene er varierte både i uttrykk og motivvalg. Her er det både stilleben, dyr, og mer eller mindre abstrakte motiver av natur.

Gorseth har gjennom årenes løp opparbeidet seg en uttrykksform som er langt fra endimensjonal. Enkelte av akvarellene har så mange «lag» at de fanger betrakterens oppmerksomhet litt lengre enn hva andre motiver gjør.

Siden hun og er en lidenskapelig hundekjører og har et kobbel med huskyer, har hun likegodt malt noen av hundene. At enkelte av hundeportrettene er svært uttrykksfulle, vitner om en hundeeier som er glad i sine firbeinte venner.

Gorseth, som i fire år har hatt utstillingene sine i «stallen» på nabogården, medgir at hun lenge har drømt om et større atelier og galleri. Etter å ha innredet «låven» hjemme på gården, kan hun nå rusle over gårdstunet når hun ønsker å male eller jobbe på rammeverkstedet som hun har i et eget rom.

– Nå har drømmen endelig gått i oppfyllelse, og jeg stortrives her, sier hun til OPP.

Utstillingen åpner i kveld, fredag klokka 18 ifølge Gorseth, som holder åpent fram til og med tirsdag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert