Ingvill Dalseg

Ingvill Dalseg Foto: Oppdal Høyre

En fersking blant Høyres fem på topp:

Her er ordførerkandidaten

Varaordfører Ingvill Dalseg er nominasjonskomiteen i Høyre sin ordførerkandidat til lokalvalget neste år. Dalseg tenker å kombinere lokal- og fylkespolitikk.

–  Jeg takker for tilliten og er innstilt på å gjøre en god jobb for Oppdal Høyre i fire år til, sier varaordfører Ingvill Dalseg til OPP.

Nominasjonskomiteen i Oppdal Høyre har vært i arbeid siden før sommerferien, opplyser komiteens leder, Ottar Selbæk, i en pressemelding. Nominasjonsmøtet avholdes 21. november.

Det er de fem øverste kandidatene på lista som er klar nå. Alle de fire som ble valgt inn i kommunestyret for Høyre ved siste valg, tar gjenvalg. De fem på topp for Høyre er:

1. Ingvill Dalseg

2. Ketil Jacobsen

3. Eli Dahle

4. Olav M. Mellemsæter

5. Joar Grønset.

– Ingvill Dalseg har vært varaordfører i den valgperioden vi snart har lagt bak oss. Hun har etter komiteens mening skjøttet dette vervet på en utmerket måte. Hun har vært aktiv og synlig, tatt gode initiativ, og har stått på for Oppdal på de øvrige politiske arenaer der hun har deltatt. Hun er vår selvskrevne kandidat til ordførervervet, sier Selbæk i pressemeldingen.

Dalseg ble nylig valgt inn på 3. plass på fylkestingslista til Høyre, og det innebærer etter all sannsynlighet at Dalseg får fulltidsjobb som fylkespolitiker etter valget neste høst.

I dag er Dalseg heltidspolitiker med 40 prosent stilling som varaordfører og 60 prosent som fylkespolitiker.

I en meningsmåling som Norfakta gjorde for OPP i september fikk Høyre 12,4 prosent oppslutning, en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng i forhold til valget i 2015. Det ville gitt tre representanter i kommunestyret.

I målingen var Sp klart største parti med akkurat en tredjedel av stemmene. Dermed må trolig Dalseg se langt etter ordførerdrømmen, og må i beste fall ta til takke med fire nye år som varaordfører.

Etter siste valg vakte det oppsikt da Høyre og Ap gikk sammen i et valgteknisk samarbeid som sikret Dalseg varaordførervervet og Ap og Kirsti Welander ordførerjobben.  Den avtalen ble ikke tatt godt imot hos Venstre og Sp.

– Jeg har stilt meg tilgjengelig for Høyre, så får vi se hva det innebærer, sier Dalseg til OPP.

Ottar Selbæk er glad for at partiveteranen Eli Dahle tar gjenvalg.

– Dahle har løftet driftsutvalget opp til å bli et politisk utvalg som avtvinger respekt, og som har lagt til rette for en bedre og tettere politisk oppfølging av de tjenesteproduserende enhetene i kommunen vår, mener han.

Ny på lista er eggprodusent og eiendomsutvikler Joar Grønset.

–  Komiteen er også glad for å ha fått med Joar Grønset på laget. Han vil være en styrke for oss, spesielt i næringspolitiske saker, sier Selbæk.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert