Turi Teksum er enhetsleder ved sykehjemmet.

Turi Teksum er enhetsleder ved sykehjemmet. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

Politiker etterlyser wifi på sykehjemsrom:

Lover nett over jul

KrF-politiker etterlyser internett på sykehjemmet – og blir bønnhørt.

– Ja, det stemmer at vi ikke har internett til beboerne, sier enhetsleder ved sykehjemmet, Turi Teksum – en smule brydd over mangelen på nettilgang i 2018.

Torsdag stiller Krf-politiker Heidi Pawlik Carlson spørsmål i kommunestyret etter en rekke henvendelser fra beboere og pårørende som ikke har tilgang verken til internett eller dab-radio.

For fram til nå har det ikke vært gjestenett ved sykehjemmet eller Boas, eller det nye Sanatelltunet for den saks skyld.

Pawlik spør hva som skal til for å få det på plass – og OPP har svaret.

Men først tilbake  til Teksum og den manglende nettdekningen:

– Nei, vi har ikke hatt internettilgang på rommene, og det har vært en utfordring. For eldre som flytter inn i dag har med seg både PC, nettbrett og mobil.

Hun medgir at det har vært et visst press for å få dette løst:

– Ja, eldre vil gjerne ha nettilgang. Det samme vil pårørende som er på besøk og vil vise fram bilder de har tatt på ipad eller mobil. Og det kan være tilfeller der pårørende er innom hos beboere i lengre perioder og ønsker å jobbe på PC.

Utfordringen er at gjestenettet i Oppdal kommune er sprengt – i hvert fall i forhold til behovet.

– Men nå blir det løst, det er lagt inn penger og vi skal få nett på rommene i 2019, sier Teksum og sender trådløst ballen over til leder på IKT-avdelingen i kommunen, Jan Ove Henriksen.

Han er pålogget og klar:

– Teknisk sett ligger det til rette for gjestenett overalt i enhetene i kommunen,  men det har ikke vært nok kapasitet til alle som vil logge seg på.

Men nå er det satt av penger til et skikkelig nettløft i 2019.

– Det bør ikke gå mer enn ei uke å få dette plass, sier IKT-sjefen som kan love et mye mer robust og utvidet gjestenett i alle deler av kommunen rett over nyttår.

– Vi har tusen lisenser i dag, og utvider med tusen til.

En dobling i lisenser koster rundt 30.000 kroner, ifølge Henriksen.

I sitt svar til Heidi Pawlik Carlson skriver ordfører Kirsti Welander at det også vil bli tilbudt gjestenett i Sanatelltunet.

Andre kommunale omsorgsboliger er å anse som private hjem, og derfor er det ikke gjestenett på Boas og andre kommunale omsorgsboliger. Skal disse få gjestenett må det legges opp flere trådløssendere, og kostnadene med det må utredes nærmere, mener Welander.

Hun peker på at eldre i slike boliger også kan sikre seg nettilgang via sin tv-leverandør.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert