piggtråd

Arne Rønning kom over disse kveilene med piggtråd etter Natoøvelsen. Foto: Arne Rønning

piggtråd1

HENTES AV FORSVARET: Det er ingen enkel sak å få med seg denne piggtråden ut av terrenget.

Forsvaret ber folk varsle fra om funn etter Nato-øvelsen:

Rydder vekk piggtråd i Pilegrimsleden

Skadetelefonen vil være operativ i lang tid framover etter Nato-øvelsen Trident Juncture.

Oppdalingen Arne Rønning la tidligere denne uka ut bilder på nett av piggtråd han fant i gapahuken ved Guriberget langs gamle Gamle Kongeveg langs den populære skiløypa og turvegen fra Stølen Fjellskolen. Vegen er også en del av Pilegrimsleden gjennom Oppdal.

– Dette er et yndet mål for familier og andre, så i tillegg til den åpenbare faren for ville dyr, er det også farlig for mennesker og da særlig unger. En aldrende herre i tights egner seg dårlig til å rydde opp, ikke har jeg lov til å kjøre dit heller, så jeg håper rette instanser tar tak i dette, skrev Rønning, og håpet det ble ryddet vekk før snøen kom.

– Nå har vi vært der og sett det, og har meldt inn til mannskaper fra Forsvaret som kommer og rydder over helga, sier miljøvernoffiser Ove Andreassen til Radio E6.

Andreassen var tilbake i Oppdal igjen torsdag etter at han de siste ukene har besøkt grunneiere og steder der det har blitt skader etter øvelsen for snart en måned siden, registrert skadene og tilbudt erstatning.

I OPP torsdag forteller flere grunneiere at de er fornøyde med Forsvaret, og at erstatningene har vært på nivå med det grunneierne selv har beregnet.

Andreassen har jobbet med dette feltet siden 1999, og sier det er positivt at grunneierne er fornøyde med takseringen. Været har også vært på Forsvarets side.

– Det har vært bonus at det ikke har kommet snø, slik at vi kunne reagere raskt og ordne opp i mye før vinteren satte inn, sier Andreassen til Radio E6.

Erstatningene har variert i størrelsesorden.

– Det er alt fra en tusenlapp og opp til 300.000 kroner, sier han, og legger til at der de største erstatningene er betalt ut, er det gjerne flere grunneiere som eier en veg eller et område sammen.

– Er det sånn at vi kan sette punktum for Trident Juncture her i Oppdal og Rennebu-området nå?

– Vi regner med å fremdeles få inn skadesaker, for ofte har folk eiendommer de ikke oppsøker så ofte.

Og hvis folk finner etterlatenskaper som piggtråd og lignende, så meld fra til telefonnummeret Forsvaret har oppgitt:

400 38 526

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert