Ordfører Kirsti Welander fikk applaus for næringspolitikken og Siva-satsingen under Næringskonferansen. Welander viste til  oppslaget i OPP 4. oktober da hun snakket om utbyggingstakten i fjellbygda de neste årene.

Ordfører Kirsti Welander fikk applaus for næringspolitikken og Siva-satsingen under Næringskonferansen. Welander viste til oppslaget i OPP 4. oktober da hun snakket om utbyggingstakten i fjellbygda de neste årene. Foto: Per Ole Aalberg

Ordføreren høster anerkjennelse for næringspolitikken:

Fikk applaus for Siva-støtte

Næringskonferansen kvitterte med applaus da ordfører Kirsti Welander innrømmet at hun hadde vært "offensiv" når det gjelder Siva-satsingen.


Oppdals-ordfører Kirsti Welander oppsummerte Næringskonferansen 2018 med å løfte frem den positive utviklingen i fjellbygda og alle næringsprosjektene som er i startgropa.

– Det er enorm aktivitet og stort trykk. Det skjer veldig mye nå, og det er ingen selvfølge i en fjellregion. Vi har dyktige folk som tør å ta nye grep og satse, sa Welander, og dokumenterte den positive utviklingen med OPPs kartlegging fra 4. oktober. Den viser at det er byggeplaner for mer enn én milliard kroner de neste årene.

Welander viste til at fylkesrådmannen nå har lagt frem forslag om ny skolebruksplan som viser at OVS-utbyggingen som var nevnt i oversikten nå rykker nærmere. Hennes tidligere arbeidsgiver, OVS, blir sentral når det fremtidige tilbudet innen videregående opplæring i distriktet skal meisles ut, ikke minst landslinja i alpint som kan bli utvidet med flere elevplasser.

LES OGSÅ: Rustes opp for 200 mill.

Welander trakk også frem den lokale entreprenøren Olav Solberg AS sitt prosjekt på Sagtomta nord for sentrum som eksempel.

Der samles blant annet Nyvold Installasjon og Comfort Oppdal AS.  I tillegg er det dialog med flere andre aktører.

–  Det er et eksempel på smart samlokalisering med ulike aktører, noe som er et godt og viktig første steg på veien mot å tenke smart spesialisering sammen med forsknings- og universitetsmljøene, sa ordføreren, som hilste invitten fra NTNU-rektor Gunnar Bovim velkommen. Bovim hadde en time tidligere åpnet opp for et samarbeid mellom lokalt næringsliv og universitetsmiljøet og lansert Oppdal som såkalt Smart-bygd.

–  Vi takker for invitasjonen, vi vil veldig gjerne være med på å jobbe med smart spesialisering, kanskje kan vi bli en universitetsbygd, eller region sa Welander.

Ordføreren skrøt av arbeidet til Nasjonalparken Næringshage som har jobbet for å få til Sivas innovasjonssenter. Prosjektet har vært omstridt, også ordførerens rolle som varm forsvarer i Sivas annonsekampanje. To dager før Næringskonferansen ga bygningsrådet grønt lys for Låven, i et redusert omfang enn de opprinnelige planene.

–  Noen synes jeg ikke skulle vært så offensiv, men som ordfører må jeg jobbe for god og fremtidsrettet næringsutvikling i Oppdal, sa Welander og høstet kontant applaus fra de 200 deltagerne i den fullsatte salen.

– Om vi bruker de gode folkene i næringslivet og kobler de sammen med universitetene er jeg sikker på at vi har en lys fremtid. Da blir vi et regionsenter som begynner å få mange kvaliteter som vi ser i store byer, sa Welander.

Les mer i dagens OPP: Låven i en Smart-bygd

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert