Ville ikke støtte vinterbelysning i sentrum:

– Dette er harry!

Vinterbelysning av Oppdal sentrum er harry, mener Venstre-politiker. Kollegene er ikke enig.

På bordet i formannskapsmøtet tirsdag lå en søknad om 130.000 kroner til vinterbelysning i sentrum, en satsing som gruppe handel i Oppdal Næringsforening vil bruke over en halv million kroner på.

– Dette ser så flott ut, det blir et nydelig sentrum vi får. Dette støtter jeg fullt ut, sa Bjørg Marit Sæteren (Sp) før partikollega Ola Husa Risan la til:

– Det er på høy tid at vi gjør noe, det er flott vi lyser opp i mørketida, sa Husa Risan. Tor Snøve (Ap) etterlyste mer midler fra enkeltbedrifter til lyssatsingen som er anslått å koste 520.000 kroner.

– Aga-fondet består av for mye innbetalt arbeidsgiveravgift fra bedrifter i Oppdal, det er der bedriftens andel ligger, svarte utviklingsleder Jan Kåre Husa.

Trygve Sande (V) var den eneste som stemte mot å gi kommunal støtte, i saken noen minutter tidligere i møtet vedtok formannskapet å utsette avgjørelsen om å støtte Enern som har søkt om kommunal hjelp.

– Vi utsetter å bevilge støtte til Enern med 200.000 kroner, men 130.000 til harry-belysning i sentrum sitter løst, kommenterte Trygve Sande (V).

Han var ikke like fornøyd med illustrasjonene han hadde sett av vinterbelysningen i Oppdal sentrum.

– Candelino-belysning på lyktestolpene er harry for min del, sa Sande.

Det syntes ikke de andre politikerne.

– Dette gjør sentrum triveligere i mørketida, mente Heidi Pawlik Carlson (KrF).

Welander kommenterte at det var tidligere turistsjef Vigdis Lamberg, som først foreslo vinterbelysning av Oppdal for tjue år siden. Det fikk hun ifølge Welander kritikk for den gangen.

– Hun var forut for sin tid, sa ordfører Kirsti Welander (Ap) før formannskapet bevilget 130.000 kroner til vinterbelysning – mot stemmen fra Trygve Sande.

Det er gruppe handel i Oppdal Næringsforening som står bak satsingen på lys i sentrum, men det er usikkert om det blir lys denne vinteren, ifølge Morten Olsen, leder for gruppe handel.

Kommentar (1)

  1. Ståle Steel Nyseter For 5 måneder siden

    Si meg, hva er det som er Harry med og lyse opp sentrum?

Legg inn kommentar

Kommentar (1)

  1. Ståle Steel Nyseter For 5 måneder siden

    Si meg, hva er det som er Harry med og lyse opp sentrum?

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert