Tidligere RBK-kjempe Gøran Sørloth har foredrag i Oppdal i kveld. Her foran stadion til Crystal Palace der sønnen Aleksander spiller.

Tidligere RBK-kjempe Gøran Sørloth har foredrag i Oppdal i kveld. Her foran stadion til Crystal Palace der sønnen Aleksander spiller. Foto: Privat

Den tidligere angrepsspilleren er på hjemmebane i Oppdal:

Nå spisser han frivilligheten

Han var en av de mest fryktede angrepsspillerne på slutten av 1980-tallet. Nå gleder Gøran Sørloth seg til å dele sine erfaringer med frivilligheten i Oppdal.

Sørloth deltar mandag kveld i et åpen folkemøte der temaet er «Motivasjon, lagarbeid, samarbeid, positivitet blandet med humor & alvor».

– Jeg har vært heldig og fått med meg mye erfaring fra livet, fra ulike arbeidsplasser og fra fotballen som er impulser jeg kan bidra med. Det er ikke noe hokus-pokus, men handler om å bry seg, være positiv og finne ut at vi er gode sammen, sier Sørloth til Radio E6.

På slutten av 1980- tallet var Gørans Sørloth regnet som en av de mest målfarlige spisser i norsk fotball. I løpet av sin karriere i Rosenborg Ballklubb spilte han 174 kamper og scoret 74 mål. I tillegg har han 55 landskamper og 15 landskampmål. Under trenerlegenden Nils Arne Eggens vinger i RBK, fikk Sørloth «Godfotteorien» under huden.

– Er foredraget din måte å sette ord på Eggens godfotteori?

– Det er mye læring som ligger til grunn for foredraget. Både fra folk som har stått meg nær i mange sammenhenger, både fra hjemmet og fra Eggen, sier Sørloth. Som også trekker frem at han fikk med seg mye verdifull erfaring da han som 17-åring ble lærling ved Trondheim mekaniske verksted.

– Det var mange som hadde det bra der, men ikke alle. Selv kom jeg fra beskyttede Rissa til storbyen Trondheim. Det var mye å ta med seg videre fra den tiden, sier Sørloth.

  –  Er det spissing eller godfotteori som gjelder i idretten i dag?

–  Det er vel begge deler. Man skal ikke være redd for spissing slik at de som trenger utfordringer kan bli gode. Samtidig er det viktig med bredde, sier Sørloth.

Ikke minst mener han det er viktig at unge får prøve seg i ulike idretter og at de er aktive.

– De trenger å være aktive i skog og mark fremfor å sitte med sine mobiltelefoner og nettbrett. Det handler om å bli vant til å være i bevegelse, sier Sørloth.

Som gleder seg ekstra til å komme til Oppdal. Det er nesten som hjemmebane for Sørloth som er gift med oppdalingen Hildegunn Roten.

–  Jeg har frekventert Oppdal mer eller mindre alle vinter- og påskeferier siden 1981. Der bor svigerforeldrene mine og der har jeg også svoger Morten (Roten red.anm.). Jeg trives i Oppdal og kjenner mye folk der, sier Sørloth.

Det er Lions Club Oppdal Kjerringrokk som arrangerer kveldens åpne foredrag i Oppdal kulturhus, der lagledere, trenere og idrettslag og Oppdal ungdomsklubb er spesielt invivitert.

– Samtidig er alle velkommen, understreker Gøran Sørloth.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert