Vitnetts 14 ansatte har ingen planer om å slakke ned på farten etter hederen Årets bedrift. Her representert ved Martin Stensheim, Sverre L. Petersen, Stig Otto Strand, Anne Berit Dahlen og Svein Skjøtskift.

Vitnetts 14 ansatte har ingen planer om å slakke ned på farten etter hederen Årets bedrift. Her representert ved Martin Stensheim, Sverre L. Petersen, Stig Otto Strand, Anne Berit Dahlen og Svein Skjøtskift. Foto: Per Ole Aalberg

Vitnett AS er Årets bedrift i Oppdal og Rennebu:

Setter fart på fiber-satsingen

Medarbeiderne i Vitnett AS tenker ikke å hvile på laurbærene etter hederen Årets bedrift.

–  Dette er et klapp på skuldra og en god motivator for oss de neste årene, sier daglig leder i oppdalsbedriften Vitnett AS, Stig Otto Strand til Radio E6 etter at selskapet ble kåret til Årets bedrift under Næringskonferansen 2018.

I følge Strand har IT- bedriften, som i praksis er den eneste fiber-utbyggeren i Oppdal, de siste fem årene investert 50 millioner kroner i fibernettet for fastboende og hyttefolk i Oppdal og Rennebu.

–  Vi har en investeringstakt på 15 millioner kroner i året. Halvparten av kapitalen skaffer vi selv og reinvesterer i ny utbygging, sier Strand.

Etter en omsetning på 28 millioner kroner i fjor og en bunnlinje på 2,1 millioner kroner, ligger det igjen 10 millioner kroner til nyinvesteringer som er avskrevet i regnskapene.

– Så har vi en lånevillig bank som har tro på at dette er viktig for bygda, sier Strand med henvisning til Oppdalsbanken. Som deler ut prisen Årets bedrift i samarbeid med Opdalingen.

I juryens begrunnelse går det frem at selskapet, som har 14 ansatte og 5 000 kunder, har «vist evne til å ta samfunnsansvar ved å være en aktiv støttespiller til lag og foreninger».

–  Det er trivelig å høre, men vi synes det er stas å løfte bygda opp og frem, sier Strand, og legger til at selskapet ikke har planer om å hvile på laurbærene.

–  Regjeringens mål er at 98 prosent av alle husstander i landet skal ha fibernett med kapasitet på 100 megabit innen 2020. Da må vi brette opp ermene, for vi er langt bak i mange grender, sier Strand.

Og trekker frem Drivdalen som ett eksempel.

–  Det er et ødeland i denne sammenhengen, men vi er stolte over at vi vant et offentlig anbud over store aktører for første utbyggingsfase på Driva. Der er boligfeltet Tverrlinja med, og med ny gang- og sykkelvei på østsiden kan vi også se hvordan vi kommer både til Engan og Minera, sier Strand.

I tillegg kommer de mange bedrifts- og leilighetsprosjektene i sentrumsområdet, som OPP tidligere har dokumentert.

  –  Det skal investeres 1.2-1,4 milliarder kroner i Oppdal de neste årene, vi har bygd ut i alle store hytteområder og boligfelt, også i kretsene, påpeker Strand.

Vitnett har planer om å investere 90 millioner kroner de neste fem årene. Stig Otto Strand har tidligere sagt at målet er å koble 87 prosent av kundene i Oppdal over på fiber innen 2023. I denne satsingen har Strand og styreleder Harald Sundseth informert formannskapet om at de jakter på en finansiell og strategisk partner som kan være med på å redusere risikoen og øke tilgangen til kapital.

Vitnett Yttergren

Leder av kundesenteret i Vitnett AS, Anne Berit Dahlen og daglig leder Stig Otto Strand mottok prisen på vegne av bedriften. Foto: Ludvig Yttergren, Nasjonalparken Næringshage

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert