Butikksjefen om at fylket vil lage grusvei over Nerskogen:

Trodde grusvei var spøk

– Jeg trodde det var en spøk, sier butikksjef Toril Dullum Lund om at fylkesrådmannen vil fjerne asfalten og lage grusvei gjennom grenda.

Nerskogbyggen har klaget på en asfaltert vei som har gått stadig mer i oppløsning de siste årene. Nå vil fylkesrådmannen likegodt fjerne asfalten – og lage grusvei av den utskjelte fylkesveien som fikk fast dekke i 1981.

– Dette er utrolig. For dette er å gå så bakover at jeg ikke har ord. Derfor var det med vantro jeg så dette, sier Toril Dullum Lund, som driver Joker-butikken på Nerskogen.

Hun legger til at hun først trodde dette var en spøk.  Det var Opdalingens om først omtalte saken (betalingsartikkel).

– Det var lagt fram som en B-løsning på møtet som var på Nerskogen om vegen. Der kom det en kommentar fra en som lurte på om vi noen gang har sett en god grusvei, fortsetter hun.

Som driver og eier av Joker-butikken på Nerskogen, møter Dullum Lund både fastboende og hyttefolk daglig. Lokalsamfunnet er preget av utvikling og hyttebygging, 90 prosent av hyttene som bygges i Rennebu settes opp på Nerskogen.

Derfor nekter hun å akseptere at noen nå lanserer planer om fjerne asfalten på veien som går gjennom grenda. For selv om veien er svært dårlig og overmoden for en skikkelig opprusting, stiller hun seg hoderystende til fylkesrådmannens forslag.

– Vil vi ha utvikling og en standard som er helt vanlig i samfunnet. Grusvei var greit på 70-tallet, men vi er ikke der lenger. Derfor føler jeg at dette er en hån mot oss.

Dullum Lund har ennå ikke rukket å snakke med sambygdinger om forslaget, men lover at verken hun eller de andre kommer til å forholde seg passiv.

– Vi er nødt til å reagere på et sånt forslag.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer