RADIODEBATT: Haakon Nordseth og Ola Husa Risan i studio i Radio E6 denne uka.

RADIODEBATT: Haakon Nordseth og Ola Husa Risan i studio i Radio E6 denne uka.

Haakon Nordseth mener partiet har glemt å lytte:

– Sp trenger «høretterapparat»

I dette debattinnlegget spør Haakon Nordseth om Senterpariet har glemt å løfte blikket.

Senterpartiet – Med hjerte for hele Oppdal ?

Flertallet av grunneierne ville ha skiløype på veien. Flertallet av befolkningen ville ha skiløype på veien. Flertallet av hytteoppdalingene ville ha skiløype på veien. Flertallet av Senterpartiets velgere ville ha skiløype på veien, men ikke de folkevalgte i Senterpartiet. Mange bruker høreapparat. Det Senterpartiet trenger er et «Høretterapparat»

Med en professor i folkehelse ( Espnes) på brua, er det ufattelig at Senterpartiskuta ikke så dette fyrtårnet av ei skiløype. Den produserer 1,8 millioner kilometer på ski – 200.000 fysiske, sunne og glade timer til alle lag av befolkningen uansett funksjonsgrad, og det i løpet av en vinter. Alle i partiet stod på brua denne turen – ingen så det fyret. Dette lover ikke godt for kursen fremover.

Den nedre skitraseen er bærekraftig sier Senterpartiet. Ordet slår godt, men så vidt meg bekjent er vel gjenbruk noe av det mest bærekraftige vi kan foreta oss. Sette skispor i villsnø, på en allerede eksisterende vei, er akkurat det – gjenbruk. Den nedre skitraseen er å anlegge en ny vei i utmark. I tillegg vil dere brøyte og åpne for biltrafikk på den snødekte veien vi allerede har. Dere tar bærekraftbegrepet til nye høyder. Forstå det den som kan!

Grunneierretten skal dere forsvare med nebb og klør. Med en rett følger det alltid en plikt. Det store flertallet av grunneierne ser dette. De gir et fantastisk bidrag til allemannsretten vår – hver dag. Det ønsket de nå også. De fikk ikke lov – av sitt eget parti!

Det er ansvarlige grunneierne og matprodusenter på begge sider i dette rabalderet om hvordan Gjevilvassdalen skal stå seg inn i fremtiden. Akkurat nå ser jeg ikke et Senterparti som er i stand til å forvalte hverken tankegodset, eller utmarka til noen av disse. Da var det godt å oppleve en stødig Kirsti ordfører og alle hennes kvinner og menn til høyre og venstre som tok ansvar. Nå kan vi overlevere en frisk og sprek Gjevilvassdal til neste generasjon.

Det er ingen vinnere i dette opprivende spetakkelet. Demokratiet kan være både rått og krevende for grupper og enkeltpersoner i en slik sak. Det er demokratiets natur. Nå har vi alle et ansvar for å la tiden, og vår oppførsel lege alle sår. I ei lita fjellbygd som Oppdal har alle ansvar for alles trivsel. Det må vi aldri glemme

 

En god jul til dere alle uansett ståsted i denne saken.

Senterpartiet ønskes også en god jul, men bruk juletiden til å repetere eget valgspråk

«Med hjerte for hele Oppdal.»

 

 

Haakon Nordseth

Kommentarer (9)

 1. Ellen Torske For 7 måneder siden

  Når det blir snakket om at flertallet i befolkninga vil ha skiløype på veien så lurer jeg på hvor det kommer fra? Jeg ha... Vis mer Når det blir snakket om at flertallet i befolkninga vil ha skiløype på veien så lurer jeg på hvor det kommer fra? Jeg har ikke blitt spurt og heller ingen jeg kjenner og har snakket med. Jeg er ikke grunneier, men har gått noen mil på ski i Gjevillvassdalen så føler meg ganske så objektiv. Jeg har aldri skjønt hvorfor det ikke er plass til en alternativ løype, så ikke grunneierne mister retten til å bruke veien sin hele året i generasjoner framover. Syns det er horribelt å bruke skattebetalernes penger i denne saken.

 2. Harald Kr. Jære For 7 måneder siden

  Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. ... Vis mer Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. må på banen og gi en skikkelig begrunnelse for sitt vedtak, ellers er jeg redd pilen kan begynne å peke nedover. (Det er også mulig at jeg og sikkert andre kanskje ikke har skjønt hva Sp- politikk egentlig er.).

 3. Inge Bertil Bruseth For 7 måneder siden

  Her lukter det "skismøring"🤔

 4. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Hei igjen Vigdis, vi kan alle, også Jeg, trenge høretterapparat en gang i blant. Denne saken har egentlig vart i 12 år. ... Vis mer Hei igjen Vigdis, vi kan alle, også Jeg, trenge høretterapparat en gang i blant. Denne saken har egentlig vart i 12 år. Mye vann har rent i havet i løpet av den tida. Akkurat som du er provosert over meg, er jeg provosert over et Senterparti jeg har vært ordentlig glad i. Jeg har brukt mye tid på denne saken, og har kanskje ikke fått med meg alt. Derimot forstår jeg fortsatt ikke hvorfor SP går imot et stort flertall av grunneiere/ bønder som ønsker et fremtidig aktivt landbruk - beitebruk i området. Skiløypa er bare en liten del av dette bildet. Det dreier seg om Gjevilvassdalens fremtid, hvor et aktivt fjellandbruk skal være premissleverandøren, og ikke utbyggingskreftene. SP taler med to tunger. Vi vet alle at en brøytet vei øker utbggingspresseet. SP vil ikke ha mer utbygging, men brøytet vei. Til slutt. Det er jo ikke vi to som skal diskutere dette. Det er SP som skal forklare hva de mener. God søndag.

 5. Vigdis K. Krovoll For 7 måneder siden

  Hei Haakon! Jeg har sittet og tenkt. Burde kanskje ikke ha blandet meg inn i denne betente saken. Blir bare så provoser... Vis mer Hei Haakon! Jeg har sittet og tenkt. Burde kanskje ikke ha blandet meg inn i denne betente saken. Blir bare så provosert og forundret over din skråsikkerhet og din ordbruk i en sak som tilsynelatende har vært og er så vanskelig for ganske mange. For det kan jo hende de gode argumenter har gått deg forbi, og at det er flere som mangler ”høretterapparat”?

 6. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Hei Vigdis, jeg skal gi deg delvis rett. Det er alltid lettest å hyle med den største ulveflokken. Det er bare en ting s... Vis mer Hei Vigdis, jeg skal gi deg delvis rett. Det er alltid lettest å hyle med den største ulveflokken. Det er bare en ting som plager meg. Et parti med et verdigrunnlag som jeg har stor respekt for unnlater å lytte til det store flertallet av egne ansvarlige grunneiere. Egentlig uten å nyansere det på noen annen måte enn å beskytte en rettighet. Beskytte en rettighet, som påfører det store flertallet av sine kollegaer og grunneiere ulempe. En sak har alltid flere sider. Jeg savner bare så inderlig gode argumenter for hvorfor de velger å gjøre som de gjør. Men en ting håper jeg vi kan være enige om. Uansett ståsted fortjener alle ei god førjul hva du enn har av politisk standpunkt i denne saken.

 7. Vigdis K. Krovoll For 7 måneder siden

  Er faktisk litt stolt av Senterpartiet, jeg. Det er så innmari enkelt å mene som du, Haakon Nordseth. Du ramser opp så m... Vis mer Er faktisk litt stolt av Senterpartiet, jeg. Det er så innmari enkelt å mene som du, Haakon Nordseth. Du ramser opp så mange gode argumenter, og du har så mange i ryggen. Uten at jeg kjenner sakens detaljer, så kan jeg ikke se for meg at det har vært lett for Senterpartiet å stå imot folketrykket i denne saken. Det står jo respekt av at de står for sine egne vurderinger, og at de ikke automatisk følger den som roper høyest. Det mener vel du og, Nordseth? Men for all del. Din spissformulering gjør seg veldig for de fleste i denne saken. God jul til deg og! Vigdis K. Krovoll

 8. Arne Rønning For 7 måneder siden

  Haakon har mange, ja faktisk bare, gode poenger her. Senterpartiet tolker eiendomsretten feil, den er ikke absolutt. Vi ... Vis mer Haakon har mange, ja faktisk bare, gode poenger her. Senterpartiet tolker eiendomsretten feil, den er ikke absolutt. Vi andre har mange rettigheter som er regnet for gode norske rettigheter, nedfelt i allemannsretten, frilyftsloven og i selve Grunnloven. Og når den enkelte grunneiers interesser er i konflikt med allmennhetens interesser, er ekspropriasjon muligheten som kan brukes når andre løsninger ikke er mulig. Det er for eksempel ikke slik som en Sp-politiker uttalte i Opps kommentarfelt for en tid tilbake at fjellet er bøndenes eiendom. De har kanskje beiterett og andre bruksrettigheter, men vi andre har også bruksrettigheter. At dette er en konflikt enestående for Oppdal, er feil. Jeg har akkurat lest en kommentar i GD om en lignende konflikt i Rondane.

 9. Marianne Dolpen For 7 måneder siden

  Jeg tror Oppdal må være det eneste stedet i verden, hvor man bare MÅ ha ei skiløype på vei, uansett hvor god plass det e... Vis mer Jeg tror Oppdal må være det eneste stedet i verden, hvor man bare MÅ ha ei skiløype på vei, uansett hvor god plass det er på begge sider av veien. Det hadde overrasket stort, om SP hadde gått for ekspropiasjon. SP er et næringsparti, som skal ta vare på eiendomsretten. Det var forresten H en gang i tiden også, men ikke nå lenger. Hele Gjevilvassaken er en molbohistorie.

Legg inn kommentar

Kommentarer (9)

 1. Ellen Torske For 7 måneder siden

  Når det blir snakket om at flertallet i befolkninga vil ha skiløype på veien så lurer jeg på hvor det kommer fra? Jeg ha... Vis mer Når det blir snakket om at flertallet i befolkninga vil ha skiløype på veien så lurer jeg på hvor det kommer fra? Jeg har ikke blitt spurt og heller ingen jeg kjenner og har snakket med. Jeg er ikke grunneier, men har gått noen mil på ski i Gjevillvassdalen så føler meg ganske så objektiv. Jeg har aldri skjønt hvorfor det ikke er plass til en alternativ løype, så ikke grunneierne mister retten til å bruke veien sin hele året i generasjoner framover. Syns det er horribelt å bruke skattebetalernes penger i denne saken.

 2. Harald Kr. Jære For 7 måneder siden

  Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. ... Vis mer Flere av oss trofaste Sp-velgere sitter igjen med ett, eller egentlig mange ubesvarte spørsmål i dette spetakkelet. Sp. må på banen og gi en skikkelig begrunnelse for sitt vedtak, ellers er jeg redd pilen kan begynne å peke nedover. (Det er også mulig at jeg og sikkert andre kanskje ikke har skjønt hva Sp- politikk egentlig er.).

 3. Inge Bertil Bruseth For 7 måneder siden

  Her lukter det "skismøring"🤔

 4. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Hei igjen Vigdis, vi kan alle, også Jeg, trenge høretterapparat en gang i blant. Denne saken har egentlig vart i 12 år. ... Vis mer Hei igjen Vigdis, vi kan alle, også Jeg, trenge høretterapparat en gang i blant. Denne saken har egentlig vart i 12 år. Mye vann har rent i havet i løpet av den tida. Akkurat som du er provosert over meg, er jeg provosert over et Senterparti jeg har vært ordentlig glad i. Jeg har brukt mye tid på denne saken, og har kanskje ikke fått med meg alt. Derimot forstår jeg fortsatt ikke hvorfor SP går imot et stort flertall av grunneiere/ bønder som ønsker et fremtidig aktivt landbruk - beitebruk i området. Skiløypa er bare en liten del av dette bildet. Det dreier seg om Gjevilvassdalens fremtid, hvor et aktivt fjellandbruk skal være premissleverandøren, og ikke utbyggingskreftene. SP taler med to tunger. Vi vet alle at en brøytet vei øker utbggingspresseet. SP vil ikke ha mer utbygging, men brøytet vei. Til slutt. Det er jo ikke vi to som skal diskutere dette. Det er SP som skal forklare hva de mener. God søndag.

 5. Vigdis K. Krovoll For 7 måneder siden

  Hei Haakon! Jeg har sittet og tenkt. Burde kanskje ikke ha blandet meg inn i denne betente saken. Blir bare så provoser... Vis mer Hei Haakon! Jeg har sittet og tenkt. Burde kanskje ikke ha blandet meg inn i denne betente saken. Blir bare så provosert og forundret over din skråsikkerhet og din ordbruk i en sak som tilsynelatende har vært og er så vanskelig for ganske mange. For det kan jo hende de gode argumenter har gått deg forbi, og at det er flere som mangler ”høretterapparat”?

 6. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Hei Vigdis, jeg skal gi deg delvis rett. Det er alltid lettest å hyle med den største ulveflokken. Det er bare en ting s... Vis mer Hei Vigdis, jeg skal gi deg delvis rett. Det er alltid lettest å hyle med den største ulveflokken. Det er bare en ting som plager meg. Et parti med et verdigrunnlag som jeg har stor respekt for unnlater å lytte til det store flertallet av egne ansvarlige grunneiere. Egentlig uten å nyansere det på noen annen måte enn å beskytte en rettighet. Beskytte en rettighet, som påfører det store flertallet av sine kollegaer og grunneiere ulempe. En sak har alltid flere sider. Jeg savner bare så inderlig gode argumenter for hvorfor de velger å gjøre som de gjør. Men en ting håper jeg vi kan være enige om. Uansett ståsted fortjener alle ei god førjul hva du enn har av politisk standpunkt i denne saken.

 7. Vigdis K. Krovoll For 7 måneder siden

  Er faktisk litt stolt av Senterpartiet, jeg. Det er så innmari enkelt å mene som du, Haakon Nordseth. Du ramser opp så m... Vis mer Er faktisk litt stolt av Senterpartiet, jeg. Det er så innmari enkelt å mene som du, Haakon Nordseth. Du ramser opp så mange gode argumenter, og du har så mange i ryggen. Uten at jeg kjenner sakens detaljer, så kan jeg ikke se for meg at det har vært lett for Senterpartiet å stå imot folketrykket i denne saken. Det står jo respekt av at de står for sine egne vurderinger, og at de ikke automatisk følger den som roper høyest. Det mener vel du og, Nordseth? Men for all del. Din spissformulering gjør seg veldig for de fleste i denne saken. God jul til deg og! Vigdis K. Krovoll

 8. Arne Rønning For 7 måneder siden

  Haakon har mange, ja faktisk bare, gode poenger her. Senterpartiet tolker eiendomsretten feil, den er ikke absolutt. Vi ... Vis mer Haakon har mange, ja faktisk bare, gode poenger her. Senterpartiet tolker eiendomsretten feil, den er ikke absolutt. Vi andre har mange rettigheter som er regnet for gode norske rettigheter, nedfelt i allemannsretten, frilyftsloven og i selve Grunnloven. Og når den enkelte grunneiers interesser er i konflikt med allmennhetens interesser, er ekspropriasjon muligheten som kan brukes når andre løsninger ikke er mulig. Det er for eksempel ikke slik som en Sp-politiker uttalte i Opps kommentarfelt for en tid tilbake at fjellet er bøndenes eiendom. De har kanskje beiterett og andre bruksrettigheter, men vi andre har også bruksrettigheter. At dette er en konflikt enestående for Oppdal, er feil. Jeg har akkurat lest en kommentar i GD om en lignende konflikt i Rondane.

 9. Marianne Dolpen For 7 måneder siden

  Jeg tror Oppdal må være det eneste stedet i verden, hvor man bare MÅ ha ei skiløype på vei, uansett hvor god plass det e... Vis mer Jeg tror Oppdal må være det eneste stedet i verden, hvor man bare MÅ ha ei skiløype på vei, uansett hvor god plass det er på begge sider av veien. Det hadde overrasket stort, om SP hadde gått for ekspropiasjon. SP er et næringsparti, som skal ta vare på eiendomsretten. Det var forresten H en gang i tiden også, men ikke nå lenger. Hele Gjevilvassaken er en molbohistorie.

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert