Hegerland, Gjerstad_priv_MF

Hegerland, Gjerstad

Anita Hegeland (t.v.) fikk ikke bare møte Joralf Gjerstad under konserten på Snåsa sjukehjem. Hun fikk ham også med seg på en duett. Her sammen med sykepleier, Marit Småli, ved sykehjemmet. Foto: Privat

Hegerland_MF

Med god hjelp fra Espen Rogne på gitaren var Anita Hegerland sporty og varmet opp «Pictures in the Dark», før hun skulle opptre for seniorene. Foto: MORGAN FRELSØY

Anita Hegerland underholdt oppdalspensjonistene på julebord:

Sang duett med Snåsamannen

Tirsdag sang hun duett med Snåsamannen. Onsdag underholdt Anita Hegerland på Oppdal Turisthotell der 200 hadde sikret seg plass til seniorjulebordet.

Det er i år 50 år siden Anita Hegerland slo gjennom og ble en stor barnestjerne. Først i Norge, men etter hvert også i Sverige, Danmark og ikke minst Tyskland der hun på 1960-tallet og 1970-tallet hadde flere store hits.

– Vi er ute på 10 konserter i Trøndelag og i Trondheim, forteller Anita Hegerland til OPP like før hun skal opptre for oppdalspensjonistene på turisthotellet.  Turneen er i regi av Den kulturelle spaserstokken.

Sammen med sin musiker Espen Rogne, som forøvrig er hennes svigersønn, kom hun til Oppdal onsdag for å underholde på julebordet for seniorer som kommunen og Oppdal Turisthotell arrangerer sammen.

Dagen før, forteller Hegerland at hun fikk flott opplevelse da hun besøkte Snåsa sjukeheim, hvor  hun fikk møte Joralf Gjerstad.

– Der hadde jeg en herlig duett sammen med Snåsamannen. Han og jeg avsluttet med de to siste versene av «Deilig er jorden», og han la seg på en flott annenstemme. Han overrasket meg og sang så fint, forteller Hegerland til OPP.

I flere av landene har hun fortsatt et stort navn og gjør stadig opptredener.

– Jeg kommer nylig fra Tyskland der jeg opptrådte i et TV-show, forteller hun og tilføyer at hun sang i svensk TV fra Skansen i Stockholm sist sommer.

Hegerland sier hun gjør mange forskjellige oppdrag og at hun  setter pris på å få forespørsler om å synge også i mindre settinger; som på et sykehjem eller under et julebord for seniorer.

– Jeg synes det er så viktig at man kan reise rundt til de som ikke selv kan dra til mine konserter. Og jeg vet at veldig mange har fulgt meg i mange år, sier Hegerland.

På spørsmål om hvilke sanger hun framfører på miniturneen i Trøndelag, sier hun det blir en blanding der hun selvsagt har plukket ut flere sanger tilpasset advent.

– Jeg må putte inn et par av mine store hits fra 70-tallet, og ellers blir det variert med alt fra «O helga natt» til «Himlen i min famn». Så skal vi ha en lite julejodling, for vi må ha det litt gøy, sier hun der hun sitter og venter på at seniorene skal bli ferdige med julemiddagen.

Selv om det er i år hun feirer 50 år som artist, sier Hegerland til OPP at hun venter til 2019 med jubileumsshowet sitt, som hun ikke vil røpe mer om foreløpig.

LES MER OM JULEBORDET I DAGENS OPP!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert