Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (Ap).

Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander (Ap). Foto: Morgan Frelsøy

Kan bli ny kampvotering i Ap:

Topper foreløpig Ap-liste

Nominasjonskomiteen i Ap må likevel sende ut liste med prioriterte kandidater til sine medlemmer. Den toppes av ordfører Kirsti Welander.

Nominasjonskomiteen hadde først tenkt å sende ut en uprioritert navneliste der kandidatene stod oppført i alfabetisk rekkefølge der medlemmene ble bedt om å rangere. I torsdagens OPP stod det at den urangerte listen allerede er sendt ut til partimeldemmene.

–  Dette stemmer ikke, vi kom aldri så langt, presiserer leder av nominasjonskomiteen, tidligere Ap-ordfører Ola Røtvei. Partiets vedtekter krever at nominasjonskomiteen sender ut et prioritert forslag til medlemmene.

– Det ble litt feil slik vi hadde tenkt å gjøre det. Det tar jeg på min kappe, medgir Røtvei og legger til at komiteen nå har sendt ut en foreløpig liste til høring blant medlemmene der fristen for å komme med tilbakemelding er 21. desember.

Etter det OPP kjenner til er sittende ordfører, Kirsti Welander kumulert på de to første plassene, etterfulgt av Tor Snøve og Eirin Heggvold, også de kumulert. Erik Gunnar Fagerhaug, som er vara denne valgperioden og gruppeleder Ragnhild Skjevik er foreslått på antatt sikre plasser.

Både Idar Heggvold, veteranene Arnt Gulaker, Trond Mesloe, og Monica Flor sier ja til gjenvalg.

Ap har i dag åtte representanter i kommunestyret etter at Odd Arne Hoel meldte seg ut av partiet for to år siden på grunn av uenighet om partiets linje i løypestriden i Gjevilvassdalen. Hoel er nå nominert på Sps liste til høstens valg.

Nominasjonskomiteen i Ap møtes første uka i januar for å sammenstille høringssvarene fra medlemmene. Deretter oversendes komiteens endelige forslag til nominasjonsmøtet i Ap som avholdes 14. januar.

– En del av kandidatene har vært med tidligere, men vi har også noen nye. Vi tilstreber oss å få til halvparten kvinner og menn, sier Røtvei, som medgir at de trenger noen flere kvinner på lista.

– Det er vanskelig å få med unge småbarnsforeldre.

Det er knyttet stor spenning til årets nominasjon i Ap. For fire år siden trakk Kirsti Welander lengste strå etter kampvotering mot Tor Snøve. Welander ble deretter Aps ordførerkandidat og senere ordfører gjennom et valgteknisk samarbeid med Høyre og KrF.

I et intervju med OPP i november utelukket ikke Røtvei at det på nytt kunne bli kampvotering om førsteplassen. OPP vet at det er grupperinger i lokalpartiet som ønsker at Tor Snøve stiller som motkandidat til Welander.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert