EN AVHOLDT MANN: Daværende ordfører Ola Røtvei og Arne-Egil Botnan (t.h.) humret godt da Botnan kjøpte slakteriet fra Grilstad - og leide det bort til nytt slakteri istedet for verksted til sin virksomhet. botnan var godt likt av mange, og svært mange ble berørt da han gikk bort.

EN AVHOLDT MANN: Daværende ordfører Ola Røtvei og Arne-Egil Botnan (t.h.) humret godt da Botnan kjøpte slakteriet fra Grilstad - og leide det bort til nytt slakteri istedet for verksted til sin virksomhet. botnan var godt likt av mange, og svært mange ble berørt da han gikk bort. Foto: Morgan Frelsøy

53-åring omkom på sykkeltur med venner på Gran Canaria:

Frigir navnet etter dødsulykken

Det var den 53 år gamle Arne-Egil Botnan fra Innset som døde i en sykkelulykke på Gran Canaria torsdag ettermiddag.

Navnet er frigitt av politiet etter samtale og samtykke med de pårørende.

Arne-Egil Botnan var sammen med flere venner fra Oppdal ute på en terrengsykkeltur i fjellet midt på Gran Canaria, da han kjørte ut med sykkelen og omkom som følge av skadene.

Botnan hadde et stort nettverk både i Rennebu og Oppdal, og var i 2009 jokeren under etableringen av et privat slakteri i Oppdal.

Botnan, som selv var saubonde, kjøpte slakteriet for snaut tre millioner da Spis Grilstad la ned virksomheten på Industriområdet i Oppdal i 2009. Men selv om planen var å etablere verksted i lokalen, var Botnan mer enn villig til å leie lokalene ut da Slakthuset Eidsmo Dullum kom på banen og ville etablere nytt slakteri i 2011.

– Jeg er lokalpatriot. Dette er mitt bidrag til samfunnet både i Oppdal og på Innset, og slakteriet får komme til dekket bord, sa Arne Egil Botnan til OPP da det hemmelige spillet bak etableringen ble avdekket i 2011.

Botnan var da også en av de første som meldte inn sauer til slakting på det nye slakteriet som sju år senere tar imot storparten av småfeslaktingen i fjellregionen.

Botnan var også sentral og aktiv i scootercrossmiljøet i Oppdal, og i bilsportmiljøet der han blant annet var mekaniker for rallycrosstjernen Martin Schanke i hans storhetstid. I går skrev Schanckes fanside om dødsfallet i en melding på sin facebookside.

I 2014 var Botnan, eller «Kakken» som han ble kalt av venner, med i «Jakten på kjærligheten» på TV2. Til daglig drev han «Kakkens Auto» på hjemstedet Innset.

Før han dro til Gran Canaria, var Botnan ut i skogen sin sammen med skogbruksansvarlig Ståle Solem og hentet juletreet som i år skal stå i Rennebu kommunehus. «Det flotteste treet vi noen gang har hatt», skrev Rennebu kommune på Facebook og takket Botnan.

arne egil botnan

Arne-Egil Botnan deltok i Jakten på Kjærligheten i 2014.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert