Gjevilvassveien ble brøytet mandag morgen.

Gjevilvassveien ble brøytet mandag morgen. Foto: Kristian Weinmann Fredrik Nitter

Kommuneledelsen tatt på senga mandag morgen:

Brøytet Gjevilvassveien

Juleskiløypa i Gjevilvassdalen står i fare etter at veien ble brøytet mandag morgen.

Kristian Fredrik Weinmann Nitter, som har seter inne i dalen, bekrefter overfor OPP at veien er brøytet fra Grøtsetra og over Resset. Han var på vei fram med scooter i morgentimene mandag, da han møtte brøyteren på vei utover i retning Gjevilvasshytta. Hvor langt utover dalen det er brøytet er uklart.

Som OPP skrev fredag har grunneiere varslet veistyret at de ønsker å brøyte veien. Grunneierne vant fram i Høyesterett i saken mot veilaget og har rettens medhold i at de kan brøyte veien.

Men torsdag vedtok kommunestyret å ekspropriere retten til å legge skiløype på veien med 14 mot 11 stemmer. Fredag ble det sendt søknad til fylkesmannen om såkalt forhåndstiltredelse, for å hindre brøyting og legge skiløype på veien.

Brøytingen mandag morgen overrasker kommuneledelsen.

– Dette er imot det kommunestyreflertallet og flertallet blant grunneierne ønsker, sier leder for Plan og forvaltning, Ane Hoel i Oppdal kommune til OPP.

Hun legger samtidig til at grunneierne ikke gjør noe ulovlig.

– Det er lovlig å brøyte så lenge vi ikke har fått forhåndstiltredelse til å legge løype på veien, sier Hoel. Hun bekrefter at denne forhåndstiltredelsen ble sendt fylkesmannen fredag ettermiddag.

– Kan det bli løype til jul nå?

– Det forutsetter i så fall at det kommer mer snø. Slik situasjonen er nå vil ikke en forhåndstiltredelse ikke være mye verdt.

Det er kun over Resset det er brøytet, og ikke mellom Osen og Resset. Hvis forhåndstiltredelsen kommer på plass, er en en avhengig av mer snø for å få løype.

– Det var nok snø på veien til å legge skiløype der i dag, men nå må det nok et solid snøfall til for å få løype, sier Weinmann Nitter til OPP.

 

Kommentarer (16)

 1. Ellen Torske For 7 måneder siden

  Skjønner ikke helt hvordan det kan påstås at flertallet i befolkningen vil ha skiløype på veien. Jeg har ikke blitt spur... Vis mer Skjønner ikke helt hvordan det kan påstås at flertallet i befolkningen vil ha skiløype på veien. Jeg har ikke blitt spurt, heller ingen jeg kjenner og har snakket med...

 2. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  Kjøring med skuter (les snøskuter), er vel underlagt restriksjoner, om det er på snølagt vei, eller ute i naturen, eller... Vis mer Kjøring med skuter (les snøskuter), er vel underlagt restriksjoner, om det er på snølagt vei, eller ute i naturen, eller etter anvist skuterløype. Kjøring med bil og traktor, er vel ikke underlagt disse restriksjonene. Der er det vel bare snøen som er hinderet.

 3. Thorvald Storli For 7 måneder siden

  Leif berører poenget: Er det veien eller skiløypa som blir ødelagt?? Betryggende å registrere att det er Gjevilvassveien... Vis mer Leif berører poenget: Er det veien eller skiløypa som blir ødelagt?? Betryggende å registrere att det er Gjevilvassveien som er omtalt.

 4. Leif Jære For 7 måneder siden

  Mange tanker svirrer om dette, kanskje like mange som paragrafene i labyrinten "Gjevilvassveien" Det er pr 1.1.2018 r... Vis mer Mange tanker svirrer om dette, kanskje like mange som paragrafene i labyrinten "Gjevilvassveien" Det er pr 1.1.2018 registrert 327 snøskutre og beltekjøretøyer i Oppdal ( Statens vegvesen). Hvorfor må man da ødelegge skiløypa med å frese bort det lille som var av snø når en kommer raskere fram med skuter? Håper på ærlig svar.

 5. jan arve nyberg For 7 måneder siden

  Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det m... Vis mer Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det meget godt.

 6. Thorvald Storli For 7 måneder siden

  Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruk... Vis mer Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruke store resurser for att de aller friskeste av oss skal forskånes for å måtte gå på løype lagt på skogbunn. De samme politikerne går i front og legitimerer att folk som liker å gå med vei under snøen fritt kan mobbe innbyggere som lovlig har bygget sin veg med transport som formål. Hvorledes kan tanken å ekspropiere slå inn når vi har 27 km. løype på skogbunn fra Lønset, via Storli til Vassenden. Gjevilvassdalen er ett takknemmelig sted å legge løype, sammenlignet med de bratte steinete liene i Storlidalen. Skiløype trenge ikke fundament, men planering og bortleding av vann. Politikerne burde for lengst stoppet denne galskapen, og heller bevilget noe av de pengene som allerede er brukt til å forberede, tilrettelegge og bearbeide løypetrase utenom veg. Er det nok att dersom mange synes det er fint å gå på andres veg, er det bare å ta seg til rette å overta denne til skiløype. En slik holdning vil jeg tro kun gjelder for andres vei. Til slutt: Det er kun som politiker en får makt og myndighet til å skalte og valte med andres økonomi, uten å personlig være ansvarlig, her er det lett å skjule seg kollektivt bak kommunestyret, formannskap, utvalg. Dette igjen pålegger en å være varsom ved egenkontroll, det er som regel mennesker bak saksnummeret, en bør evne å se så langt som mulig konsekvensene av sine avgjørelser/stemmegivning. Etter min mening, står det svært liten heder å ære bak det enkelte av dere nå utseter noen av våre gode borgere for.

 7. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  En bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som e... Vis mer En bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som er vedtatt, er en dom som tillater brøyting (og en kommunal reguleringsplan), og ingen ekspropriasjon. Skiløypa den har levd på en mangeårig velvillighet fra grunneierne. Tidene forandrer seg, og grunneierne vil vel bruke veien til det den er laget for å brukes til, nemlig å kjøre med bil og traktor på. Vi andre må kjøpe oss en rett til å ferdes etter veien, med å betale bompenger.

 8. Olav J Hoel For 7 måneder siden

  Skal man berømme motet til den som med stødig hånd kjører fresen? For å stå for sin rett når man har tapt, vel vitende a... Vis mer Skal man berømme motet til den som med stødig hånd kjører fresen? For å stå for sin rett når man har tapt, vel vitende at man ødelegger opplevelser for så mange andre? Eller skal jeg bruke MIN rett til å tenke ... Fy f... Ekspropriasjon er jeg sterkt imot, men du/dere har ikke gitt de folkevalgte noen valg! Sigmund : Om jeg og du blir hyttenaboer et sted i verden, og jeg er avhengig av å sette stigen til feieren litt inn på din eiendom for at feieren skal få gjort jobben, da håper jeg hjertet har større plass enn retten.

 9. Sigmund Fostad For 7 måneder siden

  Haakon Nordseth!- det ser ut til at du synes det er greit å gi bort andres rettigheter som julegave - fordi det gjelder ... Vis mer Haakon Nordseth!- det ser ut til at du synes det er greit å gi bort andres rettigheter som julegave - fordi det gjelder noen du ikke unner rettssikkerhet! Jeg prøvde på en relativt enkel måte å uttrykke hva som er kjennetegn på demokratisk holdning. Jeg må si, dessverre med beklagelse, at jeg forstår at du enten ikke forstår, eller ikke ønsker å forstå, de prinsippene for demokratisk holdning og oppførsel som jeg fant grunn til å minne om. Du glemte å nevne overkjøring, som det er tale om i denne saka. Håper du få en god og mere fordomsfri jul!

 10. Leif Jære For 7 måneder siden

  Hallvar Storli har tusenvis dekar med fin bjørkeskog og også mange hytter i området vestover fra Storlia. Her er også v... Vis mer Hallvar Storli har tusenvis dekar med fin bjørkeskog og også mange hytter i området vestover fra Storlia. Her er også vei, men forskjellen er at han vet at i november kommer vinteren og transport må gjøres før snøen kommer. Med all ære til han,- så fort det kommer snø er Norges fineste skiløype tråkket, og holdes iorden til vårsola smelter snøen. Det er service og Oppdalsreklame det.

 11. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Sigmund, dette mindretallet du prater om er ingen tuktet, ressursvak urbefolkningsgruppe. Tvert i mot er det en bemidlet... Vis mer Sigmund, dette mindretallet du prater om er ingen tuktet, ressursvak urbefolkningsgruppe. Tvert i mot er det en bemidlet ressurssterk gruppe, som absolutt har rygg til å takle et sunt demokrati med vedtatte spilleregler. Dette mindretallet du beskriver er faktisk ryddige sambygdinger som forsvarer sine interesser på en etisk ryddig måte. Det vi ser nå er et mindretall av dette mindretallet som ikke ser forskjell på forkjørsrett og påkjørsrett. Skiløypa var flertallets julegave til sambygdinger og hyttegjester i julehelga. Det blir for meg rett og slett patetisk at en belest kar som deg kaller dette en uhyggelig demokratisk fremgangsmåte mot et mindretall. For meg koker dette ned til viktig barnelærdom. Husk å dele det du har med andre, så blir det ei trivelig jul. God jul til deg og dine

 12. Erling Borthen For 7 måneder siden

  Regner med at det blir stort uttak av skog/ved i de kommende dager. Er vel neppe brøytet kun for å hindre skituristene å... Vis mer Regner med at det blir stort uttak av skog/ved i de kommende dager. Er vel neppe brøytet kun for å hindre skituristene å benytte veien !?

 13. Sigmund Fostad For 7 måneder siden

  Respekten for, og forsvar av mindretallets rettigheter er en grunnleggende test på om vi har et tilstrekkelig demokratis... Vis mer Respekten for, og forsvar av mindretallets rettigheter er en grunnleggende test på om vi har et tilstrekkelig demokratisk sinnelag. Flertallsdiktatur og mobbing av medborgere fordi de hevder sine rettigheter, hører til et førerprinsipp uten rettssikkerhet, med gufs fra en okkupert fortid. Dessverre er det stadig "flertall" som sverger til denne uhyggelige og udemokratiske framgangsmåten.

 14. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  Nei å nei så fint et bilde, med fin natur, å fiin bjørkskog. Her ha det værre fint å gått på ski i skog og mark, å kansk... Vis mer Nei å nei så fint et bilde, med fin natur, å fiin bjørkskog. Her ha det værre fint å gått på ski i skog og mark, å kanskje en tur på fjellet. Kor kan ditta vårrå tru. E tær mest itt å sei det. Men, æ det itt en vei der au, deinn vill e gang på, for da slæpp e å bli svett. Å hvis e itt fæ gang på dinna veiinn, så sett e me rett å slett ned å skriik.

 15. Bernt-Olav Simonsen For 7 måneder siden

  Huff, huff dette blir smålig og bekrefter at flertallet i kommunestyret i Oppdal har opptrådt ryddig og gjort et riktig... Vis mer Huff, huff dette blir smålig og bekrefter at flertallet i kommunestyret i Oppdal har opptrådt ryddig og gjort et riktig vedtak. Takk til ordfører Welander som har stått opp og holdt saken og debatten på et saklig nivå.

 16. Leif Jære For 7 måneder siden

  - og jeg som trodde at bønderne hadde traktor med så store hjul at det er unødvendig å brøyte for å få fram det som ikke... Vis mer - og jeg som trodde at bønderne hadde traktor med så store hjul at det er unødvendig å brøyte for å få fram det som ikke ble kjørt fram før snøen kom. Vanskelig å forstå meninga!

Legg inn kommentar

Kommentarer (16)

 1. Ellen Torske For 7 måneder siden

  Skjønner ikke helt hvordan det kan påstås at flertallet i befolkningen vil ha skiløype på veien. Jeg har ikke blitt spur... Vis mer Skjønner ikke helt hvordan det kan påstås at flertallet i befolkningen vil ha skiløype på veien. Jeg har ikke blitt spurt, heller ingen jeg kjenner og har snakket med...

 2. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  Kjøring med skuter (les snøskuter), er vel underlagt restriksjoner, om det er på snølagt vei, eller ute i naturen, eller... Vis mer Kjøring med skuter (les snøskuter), er vel underlagt restriksjoner, om det er på snølagt vei, eller ute i naturen, eller etter anvist skuterløype. Kjøring med bil og traktor, er vel ikke underlagt disse restriksjonene. Der er det vel bare snøen som er hinderet.

 3. Thorvald Storli For 7 måneder siden

  Leif berører poenget: Er det veien eller skiløypa som blir ødelagt?? Betryggende å registrere att det er Gjevilvassveien... Vis mer Leif berører poenget: Er det veien eller skiløypa som blir ødelagt?? Betryggende å registrere att det er Gjevilvassveien som er omtalt.

 4. Leif Jære For 7 måneder siden

  Mange tanker svirrer om dette, kanskje like mange som paragrafene i labyrinten "Gjevilvassveien" Det er pr 1.1.2018 r... Vis mer Mange tanker svirrer om dette, kanskje like mange som paragrafene i labyrinten "Gjevilvassveien" Det er pr 1.1.2018 registrert 327 snøskutre og beltekjøretøyer i Oppdal ( Statens vegvesen). Hvorfor må man da ødelegge skiløypa med å frese bort det lille som var av snø når en kommer raskere fram med skuter? Håper på ærlig svar.

 5. jan arve nyberg For 7 måneder siden

  Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det m... Vis mer Saken i Gjevillvassdalen er et stort varsko/skrekksenario for oss grunneiere og vegeiere. Torvald Storli beskriver det meget godt.

 6. Thorvald Storli For 7 måneder siden

  Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruk... Vis mer Jeg har uttalt meg før i denne saken, så jeg skal fatte meg i korthet: Ett flertall av politikerne er villig til å bruke store resurser for att de aller friskeste av oss skal forskånes for å måtte gå på løype lagt på skogbunn. De samme politikerne går i front og legitimerer att folk som liker å gå med vei under snøen fritt kan mobbe innbyggere som lovlig har bygget sin veg med transport som formål. Hvorledes kan tanken å ekspropiere slå inn når vi har 27 km. løype på skogbunn fra Lønset, via Storli til Vassenden. Gjevilvassdalen er ett takknemmelig sted å legge løype, sammenlignet med de bratte steinete liene i Storlidalen. Skiløype trenge ikke fundament, men planering og bortleding av vann. Politikerne burde for lengst stoppet denne galskapen, og heller bevilget noe av de pengene som allerede er brukt til å forberede, tilrettelegge og bearbeide løypetrase utenom veg. Er det nok att dersom mange synes det er fint å gå på andres veg, er det bare å ta seg til rette å overta denne til skiløype. En slik holdning vil jeg tro kun gjelder for andres vei. Til slutt: Det er kun som politiker en får makt og myndighet til å skalte og valte med andres økonomi, uten å personlig være ansvarlig, her er det lett å skjule seg kollektivt bak kommunestyret, formannskap, utvalg. Dette igjen pålegger en å være varsom ved egenkontroll, det er som regel mennesker bak saksnummeret, en bør evne å se så langt som mulig konsekvensene av sine avgjørelser/stemmegivning. Etter min mening, står det svært liten heder å ære bak det enkelte av dere nå utseter noen av våre gode borgere for.

 7. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  En bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som e... Vis mer En bør vel kanskje først og fremst forholde seg til fakta vedr. Gjevilvassveien. Fram til nå, så er vel det eneste som er vedtatt, er en dom som tillater brøyting (og en kommunal reguleringsplan), og ingen ekspropriasjon. Skiløypa den har levd på en mangeårig velvillighet fra grunneierne. Tidene forandrer seg, og grunneierne vil vel bruke veien til det den er laget for å brukes til, nemlig å kjøre med bil og traktor på. Vi andre må kjøpe oss en rett til å ferdes etter veien, med å betale bompenger.

 8. Olav J Hoel For 7 måneder siden

  Skal man berømme motet til den som med stødig hånd kjører fresen? For å stå for sin rett når man har tapt, vel vitende a... Vis mer Skal man berømme motet til den som med stødig hånd kjører fresen? For å stå for sin rett når man har tapt, vel vitende at man ødelegger opplevelser for så mange andre? Eller skal jeg bruke MIN rett til å tenke ... Fy f... Ekspropriasjon er jeg sterkt imot, men du/dere har ikke gitt de folkevalgte noen valg! Sigmund : Om jeg og du blir hyttenaboer et sted i verden, og jeg er avhengig av å sette stigen til feieren litt inn på din eiendom for at feieren skal få gjort jobben, da håper jeg hjertet har større plass enn retten.

 9. Sigmund Fostad For 7 måneder siden

  Haakon Nordseth!- det ser ut til at du synes det er greit å gi bort andres rettigheter som julegave - fordi det gjelder ... Vis mer Haakon Nordseth!- det ser ut til at du synes det er greit å gi bort andres rettigheter som julegave - fordi det gjelder noen du ikke unner rettssikkerhet! Jeg prøvde på en relativt enkel måte å uttrykke hva som er kjennetegn på demokratisk holdning. Jeg må si, dessverre med beklagelse, at jeg forstår at du enten ikke forstår, eller ikke ønsker å forstå, de prinsippene for demokratisk holdning og oppførsel som jeg fant grunn til å minne om. Du glemte å nevne overkjøring, som det er tale om i denne saka. Håper du få en god og mere fordomsfri jul!

 10. Leif Jære For 7 måneder siden

  Hallvar Storli har tusenvis dekar med fin bjørkeskog og også mange hytter i området vestover fra Storlia. Her er også v... Vis mer Hallvar Storli har tusenvis dekar med fin bjørkeskog og også mange hytter i området vestover fra Storlia. Her er også vei, men forskjellen er at han vet at i november kommer vinteren og transport må gjøres før snøen kommer. Med all ære til han,- så fort det kommer snø er Norges fineste skiløype tråkket, og holdes iorden til vårsola smelter snøen. Det er service og Oppdalsreklame det.

 11. Haakon Nordseth For 7 måneder siden

  Sigmund, dette mindretallet du prater om er ingen tuktet, ressursvak urbefolkningsgruppe. Tvert i mot er det en bemidlet... Vis mer Sigmund, dette mindretallet du prater om er ingen tuktet, ressursvak urbefolkningsgruppe. Tvert i mot er det en bemidlet ressurssterk gruppe, som absolutt har rygg til å takle et sunt demokrati med vedtatte spilleregler. Dette mindretallet du beskriver er faktisk ryddige sambygdinger som forsvarer sine interesser på en etisk ryddig måte. Det vi ser nå er et mindretall av dette mindretallet som ikke ser forskjell på forkjørsrett og påkjørsrett. Skiløypa var flertallets julegave til sambygdinger og hyttegjester i julehelga. Det blir for meg rett og slett patetisk at en belest kar som deg kaller dette en uhyggelig demokratisk fremgangsmåte mot et mindretall. For meg koker dette ned til viktig barnelærdom. Husk å dele det du har med andre, så blir det ei trivelig jul. God jul til deg og dine

 12. Erling Borthen For 7 måneder siden

  Regner med at det blir stort uttak av skog/ved i de kommende dager. Er vel neppe brøytet kun for å hindre skituristene å... Vis mer Regner med at det blir stort uttak av skog/ved i de kommende dager. Er vel neppe brøytet kun for å hindre skituristene å benytte veien !?

 13. Sigmund Fostad For 7 måneder siden

  Respekten for, og forsvar av mindretallets rettigheter er en grunnleggende test på om vi har et tilstrekkelig demokratis... Vis mer Respekten for, og forsvar av mindretallets rettigheter er en grunnleggende test på om vi har et tilstrekkelig demokratisk sinnelag. Flertallsdiktatur og mobbing av medborgere fordi de hevder sine rettigheter, hører til et førerprinsipp uten rettssikkerhet, med gufs fra en okkupert fortid. Dessverre er det stadig "flertall" som sverger til denne uhyggelige og udemokratiske framgangsmåten.

 14. oddvar magne skjørstadmo For 7 måneder siden

  Nei å nei så fint et bilde, med fin natur, å fiin bjørkskog. Her ha det værre fint å gått på ski i skog og mark, å kansk... Vis mer Nei å nei så fint et bilde, med fin natur, å fiin bjørkskog. Her ha det værre fint å gått på ski i skog og mark, å kanskje en tur på fjellet. Kor kan ditta vårrå tru. E tær mest itt å sei det. Men, æ det itt en vei der au, deinn vill e gang på, for da slæpp e å bli svett. Å hvis e itt fæ gang på dinna veiinn, så sett e me rett å slett ned å skriik.

 15. Bernt-Olav Simonsen For 7 måneder siden

  Huff, huff dette blir smålig og bekrefter at flertallet i kommunestyret i Oppdal har opptrådt ryddig og gjort et riktig... Vis mer Huff, huff dette blir smålig og bekrefter at flertallet i kommunestyret i Oppdal har opptrådt ryddig og gjort et riktig vedtak. Takk til ordfører Welander som har stått opp og holdt saken og debatten på et saklig nivå.

 16. Leif Jære For 7 måneder siden

  - og jeg som trodde at bønderne hadde traktor med så store hjul at det er unødvendig å brøyte for å få fram det som ikke... Vis mer - og jeg som trodde at bønderne hadde traktor med så store hjul at det er unødvendig å brøyte for å få fram det som ikke ble kjørt fram før snøen kom. Vanskelig å forstå meninga!

Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert