Dans1_web

Klar til innsats i allsalen. Foto: Jarbjørg Gunnes

Dans_web

Trim og humør i skjønn forening

Finner rytmen sammen

30 møtte opp da Folkehelsegruppa i Oppdal kommune og Oppdal Seniordans arrangerte åpen ettermiddag i Allsalen på Kulturhuset, torsdag.

Dette var oppfølging etter Helseaften som ble arrangert på Oppdal Turisthotell i april, og er en av flere aktiviteter som seniorene i kommunen vil få et prøvetilbud på fremover, ifølge Jarbjørg Gunnes i kommunens folkehelsegruppe.

Her kunne alle seniorer (60+) møte for å bli med på dansernes trening, og få svingt seg til musikken under veiledning av instruktør og leder Rigmor Johansen, ifølge Gunnes.

– Johansen forteller at det blant de 30 frammøtte og var noen fra Rennebu, og at kommunene besøker hverandre på deres dansekvelder, forteller Gunnes.

Åse Bjørndal Volden startet Oppdal Seniordans for 9 år siden, og hun sier gruppen har bare blitt større og større med årene.

– Dette er tydeligvis noe som faller i smak hos de fleste.

Johansen legger til at de neste år feirer 10- års jubileum og sier dette er noe de gleder seg seg stort til.

Folkehelsegruppa har fått med seg blant annet Jon Olav Ekrann til å prøve ut alle aktivitetene som de arrangerer i løpet av 2018/2019, og tilbakemeldingene fra Ekrann var at dette var en «leile» aktivitet der en får brukt både hodet og hele kroppen.

Trekløveret Mary Nyhus, Målfrid Øiamo og Anne Marie Lien har siste 6-8 årene, og sier de trives svært godt. De har tatt på seg danseskoene og gleder seg til kveldens trening.

– De er med både for å få mosjon og for å treffe andre, og ser ikke for seg at de noen gang skal slutte med dette. Lien sier at dette er med på å holde henne i form, noe som er viktig når man blir eldre, og Øiamo skyter inn at kaffepausen etter dansingen er et trivelig møtepunkt for de mange som har blitt godt kjent opp gjennom årene, forteller Gunnes, og tilføyer: –  De er også enig i at her kan en være seg selv; det gjør ingen ting om en danser litt feil og sier dette er ikke en høytidelig aktivitet.

 

Nyhus forteller at de også drar på bussturer til andre seniordansere rundt om i landet, der vennskapsbånd er blitt knyttet med andre med samme interesse. På spørsmål om hvorfor de har blåe og røde slips rundt halsen, sier hun dette forteller det om en danser mann eller dame.

– Det må de ha da det bare er damer på dansekveldene. Derfor oppfordrer vi karene til å bli med. De liker vel også å svinge seg i valsen, få rørt seg og møte andre med samme interesse, sier Nyhus .

Den fysiske aktiviteten dans jo er, gjør at den både blir litt svett og tørst. Derfor har Nyhus, Øyamo og Lien alltid med seg vannflasker.

– Jeg skal aldri slutte å danse sier Nyhus før hun springer som ei ungjente bortover gulvet igjen mot de andre.

Oppdal Seniordans møtes annenhver torsdag mellom klokka 14.30 og 16.30 i Allsalen i Kulturhuset, og de ønsker både damer og menn velkomne til et sosialt treffpunkt.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert