Bård Botten smiler fornøyd, og Christin Gjønnes i Oppdal Idrettslag er like blid som Botten over penger til Tuftepark i Oppdal.
Bård Botten smiler fornøyd, og Christin Gjønnes i Oppdal Idrettslag er like blid som Botten over penger til Tuftepark i Oppdal.

Delte ut nesten 750.000 kr til rulleskiløype, elsykler og treningsanlegg:

Gjensidige-stiftelsen med gavedryss

Norvald Veland fra Gjensidige-stiftelsen overrumplet fire fornøyde mottakere med nesten 750.000 kroner i dag.

– Jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle møte på rektors kontor, ler Anita Bjørgen som tas på senga når Norvald Veland fra Gjensidige-stiftelsen dukker opp med en stor pengegave på OVS fredag morgen.

Siden 2011 har hun ledet prosjektet «Livsglede for eldre» som drives av elevene ved helse- og oppvekstfag. Der er det inneværende skoleår totalt 55 elever fordelt på to førsteårsklasser og en andreårsklasse.

De har en rekke arrangement året rundt for å glede eldre i Oppdal og stimulere de til aktivitet. Nå skal det bli fart på de eldre – for sjekken på 191.968 kroner som Veland hadde med skal brukes på fem spesiallagde el-sykler. Oppdal helsesenter har allerede én fra før, de fem som nå kjøpes inn skal OVS selv disponere.

– Det er plass til to eldre som sitter foran i en spesiallaget kasse, og når vi får fem el-sykler kan vi dra på turer, sier Bjørgen etter å ha takket for sjekken.

– Mange ganger når vi har aktiviteter, må vi ta drosje og kjøre bil. Nå kan vi sykle i stedet!

– Vi skal sponse sykkelhjelmer, kommer det kontant fra Johan Vindal, leder i Oppdal helselag som er samarbeidspartner til Livsglede for eldre.

– Da skal jeg ta med deg og Norvald på den første turen, lover Bjørgen smilende.

Veland er ikke ferdig med å være julenisse, totalt fire prosjekter i Oppdal og to i Rennebu har fått støtte i år. Siden 2007 har stiftelsen delt ut nesten 2,5 milliarder til rundt 7000 prosjekter Norge rundt. I år kom det inn 84 søknader i Trøndelag, som søkte om 26,7 millioner. I går ble fordelingen klar, og i dag deles det ut 7 millioner til 34 av prosjektene.

Les om flere som fikk gaver i dag under bildet!

400.000 til rulleskiløype

Den andre sjekken går til Oppdal ski- og skiskyting sin rulleskiløype i Kåsen.

– Husker du hva dere søkte om, spør Veland Christin Gjønnes og Ståle Flotten som har tatt en pause fra forberedelsene til helgas sesongstart i fritidsparken.

400.000 kroner står det på sjekken, det var også søknadsbeløpet.

– Dette er fantastisk både for Oppdal IL og Oppdal, og et kjempebidrag til et stort prosjekt, sier Gjønnes.

Totalt er det planer om en asfaltert rulleskiløype på 2,5 kilometer, men første etappe til 1,5 millioner blir på 500 meter med asfalt også på standplass.

– Det er viktig å få ungene vekk fra veiene, sier Ståle Flotten, en av de fremste ildsjelene i Kåsen. Mange bruker trafikkerte veier når de skal gå på rulleski, med risiko for ulykker.

–  Rulleski har dårlige bremseegenskaper, konstaterer Flotten tørt.

Siden 2009 har han og flere ildsjeler lagt ned hundrevis av dugnadstimer i Kåsen der det er bygd opp et ski- og skiskytteranlegg som er blant de beste i Midt-Norge.

– Vi hadde rulleskiløype i planene fra første dag, sier Christin Gjønnes som sier de har valgt å dele opp prosjektet for å komme i gang.

– Det er viktig å vise at det skjer noe, sier Gjønnes som sier gaven fra Gjensidige-stiftelsen gjør at de første 500 meterne med rulleskiløype står ferdig på sensommeren neste år.

– Rulleskiløypa er den siste finishen på anlegget, dette var virkelig en positiv start på dagen og helga, sier Flotten.

150.000 til Tufteparken

Gaverunden er ikke over for Veland, inn kommer en spent Bård Botten. Den personlige treneren og hinderløputøveren har i tre år jobbet med å realisere en utendørs treningspark ved Oppdal stadion. Det har vært tungt å dra inn penger, men i dag ble det fullklaff. 150.000 kroner fra Gjensidige-stiftelsen sørger for at Tufteparken står klar neste sommer!

– Fantastisk, nå ble jeg glad! Dette skal vi klare, til våren går vi i gang, sier Botten som understreker at han aldri har gitt opp håpet selv om det har vært noen motbakker underveis.

Christin Gjønnes er leder i Idrettsrådet, som har sendt brev til Oppdal kommune der de har gitt klar beskjed om at kommunen må bidra på anleggssektoren for idretten dersom det bygges brannstasjon kloss inntil idrettsanlegget.

– Det er viktig å verne dette området mot videre utbygging, slik at det blir forbeholdt idretten, sier Gjønnes.

Hun og Botten håper kommunen kan bidra med opprusting av stier i området rundt Tufteparken.

– Det blir 10 treningsapparater fordelt på 400 kvadratmeter, som alle kan bruke enten de er unge eller gamle, sier Botten som takker Veland enda en gang:

– Nå er jeg en glad mann!

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Inge Bertil Bruseth Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Inge Bertil Bruseth
Gjest
Inge Bertil Bruseth

Rulleski løype er topp!Kåsen har alle de naturlige treningsapparater som fins ?