Familien Aas nett

Familien Aas fra Soknedal er fornøyd med handelen på skibyttedagen, (f.v) Martin (5), Eline (5), Siri og Ola Aas. Foto: Per Ole Aalberg

Kø før åpning

Køen foran idrettshallen var lang før dørene åpnet lørdag kl. 10. Foto: Per Ole Aalberg

Hallvard Vognidl i kø

Hallvard Vognild stilte seg i køen en time før åpning for å være førstemann inn. Foto: Per Ole Aalberg

Hallvard Vognild

Hallvard Vognild fant det han var ute etter, et par randonee-ski til vårturene. Foto: Per Ole Aalberg

Skibyttedag klær

En vegg med skiklær. Foto: Per Ole Aalberg

Bård Sundseth

Bård Sundseth (t.h) i Oppdal alpinklubb holdt i trådene under året skibyttedag. Birger Lie (sittende) hjelper en kunde med handelen. Lie opplyser at omsetningen ble 200 000 kroner lavere i år sammenlignet med fjoråret, trolig på grunn av at gjennomføringen ble utsatt etter råd fra Forsvaret. Foto: Per Ole Aalberg

Marte Nordseth

Pelle Nordseth Fondt (2) får en hjelpende hånd av mamma Marthe. - Han fikk ski allerede fjor, forteller mamma, som bekrefter at gutten har mål om å ta igjen bestefar i skisporet. Foto: Per Ole Aalberg

Holden

Pappa Håvard Holden sjekker at skoene passer sønnen Jørgen (4). Foto: Per Ole Aalberg

Folk i kø på alpinklubbens skibyttedag:

- Her får vi full pakke!

Familien Aas tok turen fra Soknedal for å få med seg skibyttedagen. Det angrer de ikke, for hjem drar de med bilen full av skiutstyr til barna.

–  Her får vi full pakke, sier pappa Ola Aas som har funnet frem både langrennsski, slalåmski, sko, hjelmer og staver til tvillingene Martin og Eline på fem.

–  Det var kona Siri som visste om skibyttedagen, så vi dro hit for første gang, sier Aas. Som skryter av arrangementet.

–  Dette er et bra opplegg. Jeg regner med at ungene vokser ut av utstyret fort slik at vi må komme tilbake neste år for å kjøpe mer utstyr, sier han.

Alt har de sikret seg til en brøkdel av prisen de må betale for nytt utstyr i butikken.

–  Det er veldig greie priser, ja! sier Ola Aas.

Håvard Holden hjelper sønnen Jørgen (4) med prøving av sko til langrennsski.

–  Jeg har slalåmski fra før, forteller fireåringen, som gleder seg til å langrenn også. Pappa har allerede funnet et par ski, og nå viser det seg at skoene også passer perfekt.

–  Hvor skal du gå langrenn da, Jørgen?

–  I Vangslia!, kommer det kontant fra skøyeren, som vet godt at der egner det seg nok ikke så godt med bortoverski.

Enkelte var tidlig ute for å være sikker på å få de beste godbitene. Hallvard Vognild var den første som smatt inn da dørene til idrettshallen åpnet klokka 10.

–  Jeg var på plass her klokka ni i morges, forteller Vognild, som har funnet det han var ute etter. Et par G3 randonnee- ski med bindinger og feller. Prislapp: 2 400 kroner.

–  Det er en fjerdedel av prisen på nytt utstyr. Bare bindingene koster 4 500 kroner, konstaterer den fornøyde kjøperen og bemerker at disse skiene neppe har vært brukt på så mange turer.

– Dette er utstyr jeg kommer til å bruke på vårskiturer og på senhøsten. Jeg tar randoturer fra tidlig sommer til oktober, forteller entusiasten som gjerne kjører både i Loen, Stryn og Romsdal i tillegg til i hjembygda.

–  Det var verdt det å stille seg opp i kø i morges, ja, sier han.

Det er Oppdal alpinklubb som arrangerer skibyttedagen. Ansvarlig Bård Sundseth er fornøyd med starten lørdag.

– Oppmøtet er veldig bra, det er som før og det er vi godt fornøyd med, selv om vi er ute en måned senere enn vanlig, sier Sundseth. Han forklarer utsettelsen med natoøvelsen Trident Juncture.

–  Vi ble frarådet å ha skibyttedagen tidligere på grunn av Natoøvelsen fordi det ville bli mye trafikk og mange tilreisende mens også militæret var i området.

Alpinklubbens folk hjelper til med å sette rett pris på varene, og de legger vekt på at det som selges skal ha god kvalitet.

– Derfor siler vi en del på forhånd, men vi skulle ønsket oss litt mer utstyr. Det er litt mindre i år enn tidligere, sier han.

  –  Er det mange av kundene som kommer tilbake år etter år?

  –  Ja, mange er flinke til å bruke skibyttedagen for å finne passende utstyr for barn som vokser. De tar med utstyr hit som de vil selge og kjøper med seg nytt hjem. Her er det mulig å bli ferdig oppsatt med hjelm, briller, klær og sko innen mange grener.

Han bekrefter fordelen for skibyttedagen ved at vinteren har latt vente på seg.

– Nå forventer folk at det blir snø og her kan de ordne seg med godt utstyr, sier Bård Sundseth.

Alpinklubben blir sittende med 20 prosent av inntektene, mens resten går til de som har levert inn utstyr til salg.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert