Bjørn Eidsvåg og bassist Bjørn Holm på vei ut av toget tirsdag ettermiddag. På resten av turneen blir det leiebil. Oppdal i dag, Åndalsnes i morgen, Molde, Ulsteinvik og Ålesund de neste dagene.

Bjørn Eidsvåg og bassist Bjørn Holm på vei ut av toget tirsdag ettermiddag. På resten av turneen blir det leiebil. Oppdal i dag, Åndalsnes i morgen, Molde, Ulsteinvik og Ålesund de neste dagene.

Bjørn Eidsvåg til Oppdal med kjente og kjære låter i kofferten:

– Deilig å være tilbake

Bjørn Eidsvåg og resten av bandet har med seg kjente låter i bagasjen når de i kveld spiller i Oppdal Kulturhus.

– Det er deilig å komme til et sted der det er snø, for det bør det være nå i desember. Det var hyggelig, sier Bjørn Eidsvåg når han kommer av toget i Oppdal tirsdag.

Der trives han.

– Det ligger sentralt i landet, det er lett å komme hit, det er fint å spille her og det bor bra folk her.

– Det er litt verdens navle?

– Jeg vil påstå at det er verdens navle, ja, humrer Eidsvåg, før han ler, og legger til:

– Håper jeg får mange publikummere på dét.

Han vil imidlertid ikke love at det blir mer julemusikk på konserten fordi om julestemningen kommer sigende med snøen.

– Nei, vi er ikke så julete, det reiser så mange andre rundt og ivaretar det aspektet. Vi kjører helt vanlig konsert, sier han.

Han er tilbake på konsertscenen etter å ha spilt teater en periode, med den egenskrevne forestillingen Etterlyst: Jesus, sammen med Svein Tindberg og regissør Erik Ulfsby. Forestillingen fikk fremragende kritikker i landets aviser etter premieren, og har vært en ubetinget publikumssuksess. Etterspørselen etter å få satt opp stykket på lokale scener var enorm, og høsten 2017 tok Eidsvåg med seg forestillingen til kulturhus og teatre rundt om i landet.

– Det er veldig deilig å være tilbake. Det var utrolig kjekt å spille teater, og jeg har tatt med meg mye lærdom fra teateret inn på konsertscenen. Men det er det vi gjør nå som vi først og fremst kan. Det er fint å være tilbake, sier Eidsvåg.

På spørsmål om hva han har lært, sier han at det ikke er så dumt med manus.

– Vanligvis har jeg et slags manus, men jeg har alltid hatt en slags åpenhet for å improvisere, lagt litt ære i at jeg skal finne på nye ting hver kveld. Det gjør jeg ikke lenger, sier han, og legger til at det er svært få ting som kommer til i løpet av en konsert.

– Det å holde seg til manus, det å lage et sett med en dramaturgi på, gir høyere kvalitet på alle nivå. Vi har jobbet mye med å la låtene gå i hverandre, og så har jeg noen historier som går igjen.

Han pleier å skryte av at hans fremste musikalske kvalitet er å ha sans for hvilke gode musikere som  finnes, og så få de med seg.

– Det har jeg gjort også nå, med David Wallumrød på keyboard, Kjetil Steensnæs på gitar, Bjørn Holm på bass og Anders Engen på trommer.

Han lover:

– Det er et heidundrandes lag.

Publikum får høre låtene de forbinder med Eidsvåg i kveld.

– Floden, Skyfri himmel, Eg ser, alle de der. Og så er det en del gamle ting jeg har pusset støv av, og gitt et nytt lydbilde som jeg synes har blitt så tøft, så det gleder jeg meg til hver kveld.  Og så har vi i hvertfall én, kanskje to, flunka nye sanger som er med. Det er et variert repertoar, og det har funket godt så langt, sier Eidsvåg.

Hør intervju med Bjørn Eidsvåg på Radio E6/NEA radio i ettermiddag.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert