Nisser nett

Nissene kom med godteposer til barna etter at julegrana utenfor kulturhuset var tent. Nå er det bare 22 dager igjen til jul. Foto: Per Ole Aalberg

Juletretenning nett

Mange møtte frem på juletretenningen utenfor kulturhuset søndag ettermiddag.

Welander nett

Ordfører Kirsti Welander kom med en adventshilsen og ledet an i nedtellingen før treet ble tent. Nissekorpset stod for musikken til gangen rundt juletreet.

Juletreet ble tent og nissene kom:

Startet nedtellingen til jul

Alle var med på nedtellingen og ordføreren førte an da juletreet utenfor kulturhuset ble tent søndag ettermiddag. Og sannelig dukket nissene opp også.

Mange hadde funnet veien til sentrum for å være med på den tradisjonsrike julegrantenninga utenfor kulturhuset. Fra Oppdalsmuseet kom barn fra alpingruppa og adventsverkstedet i fakkeltog og alle trosset et litt rufsete vær med regn i lufta.

Ordfører Kirsti Welander tok utgangspunkt i at adventstida starter nettopp i dag før treet ble tent.

–  Og så skal vi gjøre mange hyggelige ting mens vi venter på jula, sa ordføreren og nevnte juleverksted i barnehager og skoler og rundvasken hjemme.

–  Så skal det ordnes med julegaver. De er jo ofte litt hemmelige, så fra i dag er det ikke lov å se under sengene eller oppå skapene, sa Welander, mens det gikk et lite spenningens sukk blant de yngste.

Ordføreren trakk frem Den gylne regel som finnes i nesten alle religioner og livssyn.

–  Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal dere også gjøre for dem. Og vet dere hva som er det aller beste med å gjøre andre glad? Det er at da blir vi glade slev også, sa ordføreren før hun ledet an i nedtellingen slik at julegrana kunne bli tent.

Dermed tonet kjente julesanger i sentrum nok en gang, og folk dannet flere ringer rundt juletreet, mens nissekorpset spilte til Synnøve Mjøen og Oline Rogstad som forsangere.

–  Nå må vi rope på nissene, oppfordret kulturhussjef Inge Lauritzen som ledet programmet. Barna var ikke tunge å be, da var det verre med nissen, for han begynner å få de travelt. Tre ganger måtte det ropes på nissefar før han endelig dukket opp med godsaker til de minste.

Andventstiden er i gang. Nå er det bare 22 dager igjen til jul!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert