Nissesjefen nett NY

Sjefsnissen alias Hanna Grøtan forklarer at det er mye å gjøre i verkstedet nå før jul. F.v Sander Haza Rise, Silje Marie Reitan, Elisabeth Sundsethaug og Norah Sundseth.

Jakt på jul trio

Sander Haza Rise (f.v), Norah Sundseth og Elisabeth Sundseth Haug jakter på julestemninga. Foto: Per Ole Aalberg

Jakt på jul vask

Julestress i heimen. Nataniel Aalbu (f.v), mor Ingrid Bjørgen, Silje Marie Reitan, Madelen Wærnes og Aurora Liasjø. Foto: Per Ole Aalberg

jakt på jul

I nissenes verksted danser smånissene rundt.

jakt p jul

Smånisser i pakkedans.

Jakt på jul

Klara Tønnesland og Synnøve Mjøen var blant kveldens vokalister.

Jakt på jul MUm

Mum is home, der geitemamma Hanna Nyhus passer på småtassene så ulven ikke skal ta dem.

jakt på jul St. Lucia

St. Lucia går stille forbi mens de reisende får historien i sin jakt på julesteminga.

jakt på jul

Hos nissene.

jakt på jul Rockenissen.

Rockenisse Ola Vollan har en ubekymret tilnærming til advent og jul.

Jakt på jul

Rannei Killingberg (i midten) under en danseforestilling i kulturhuset.

Jakt på jul.

Andreas Stamnes slår seg løs med gitarsolo på finalenummeret. Elleve musikere var i i sving under ledelse av Sverre Stenløkk (tangenter), Torleiv Skjøtskift og Tone Nordbeck (trompet), Hege Jørgensen (saksofon), Agne Furunes (fløyte), Iver Volden (piano), Ole Hjalmar og Andreas Stamnes (gitar), Daniel Vognild (orgel), Gjermund Strand (trommer) og Joakim Størvold (bass).

Forrykende andventsshow i storstua:

Vellykket jakt på julestemninga

Er det mulig å finne julestemninga midt i førjulsstresset? Kulturskole-elevene har svaret i adventsforestillingen.

Det er trioen Sander Haza Rise, Norah Sundseth og Elisabeth Sundsethaug som slår an tonen og stiller spørsmålet før teppet går opp for kveldens adventsforestiling i Oppdal kulturhus. De setter seg i førersetet for en reise i både tid, rom og musikalske sjangere på jakt etter svaret – og julestemninga.

Reisen starter hos en familie der vi møter en stresset mor som er i gang med rundvasken, samtidig som hun deler ut kjeft og direktiver til tenåringene som ligger henslengt i sofaen.

Det er helt fånyttes. Ungdommene blir like godt med trioen i jakten på julestemninga.

–  Det var litt av en julestemning! Bare stress, kjas og mas, konstaterer gjengen før ferden fortsetter til julenissens verksted. Der er det også travle dager, pakker skal sendes og kosen må vente. «Vi ha’kke tid» for vi må finne skjegget».

Kulturskolens dansere er travle smånisser som virrer rundt i verkstedet, elegante og lett på tå.

«Du må finne ut hva du virkelig leter etter, da vil du finne det», er ett av rådene de får når jakten fortsetter med kjent musikk fra kjære julefilmer som lydkulisse. Som Mum is home fra Grimm-eventyret om de syv geitekillingene, med geitemamma Hanne Nyhus på nydelig vokal, mens de små geitene danser rundt på scenen.

Før tiden skrus tilbake til 300-tallets Italia der vi får høre historien om Sankta Lucia som gikk med mat til forfulgte kristne i katakombene som hadde falt i keiserens unåde.

–  Den aller første julaften var for 2000 år siden, men i Norge visste de ikke at Jesus var født og de feiret «jol», forteller trioen, mens et luciatog rusler forbi til gregoriansk sang og reisen går mot slutten.

Da dukker rockenissen opp, alias Ola Vollan, som med et nokså ubekymret syn på tilværelsen får opp stemningen hos stemningsjegerne, samt i salen og ikke minst i det elleve mann store husbandet. Med «Rockin’ around the christmas tree» kan alle riste løs, og finne den rette stemningen.

–  Mens vi venter på julestemninga så har vi advent med små gaver hver dag, en sang eller et vers! er rockenissens svar på gjestenes store spørsmål.

Etter 30 forrykende minutter er kveldens vellykkede jakt over. Da høster dansere, sangere, musikere og teaterfagelever velfortjent applaus fra 389 publikummere som tar med seg mye julestemning hjem fra Oppdal kulturhus.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert