Venstre-leder Hans Bøe.

Venstre-leder Hans Bøe. Foto: Arkiv

Følg debatten direkte på Radio E6:

Venter thriller om tvangsvedtak

Hans Bøe (V) kan avgjøre om skiløypa i Gjevilvassveien sikres med tvang. – Det blir vondt blod uansett utfall, mener Venstrelederen.

Det blir en nervepirrende avstemning når kommunestyret i dag skal ta stilling til skiløypa i Gjevilvassdalen. Etter det OPP forstår kan Hans Bøe fra Venstre havne på vippen i avstemningen om kommunen skal gå til ekspropriasjon for å sikre skiløype på Gjevilvassveien.

Steinar Granlund møter som vararepresentant for Arbeiderpartiet, men han har meldt seg ut av partiet og bekrefter overfor OPP at han vil stemme mot ekspropriasjon.

– Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen, men resten av gruppa er krystallklar på at de går for ekspropriasjon, sier Venstreleder Hans Bøe i dagens papirutgave av OPP.

Mandag denne uka gjennomførte de politiske partiene gruppemøter der debatten ble het i flere grupper, ikke minst i Venstre.

Bøe har sans for nedre trasé, som grunneierne Jan Otto Hoel og Nils Petter Hårstad lanserte i OPP tidligere i høst.

– Uansett hva vi gjør blir det steile fronter og vondt blod på begge sider. Det blir ikke mer forsoning enn det var, og meningene har blitt mer bastant.

Bøe tror det er mest sannsynlig at han kommer til å følge resten av gruppa, men har døra på gløtt for motsatt utfall:

– Kanskje er det ingen annen utvei enn ekspropriasjon, men jeg kan ikke garantere hva jeg gjør, det vil bli galt uansett, sier Bøe.

Følg debatten her i Radio E6 når hele kommunestyremøte overføres etter nyhetene.

Rådmannen går inn for tvangsvedtak og at kommunen går for forhåndstiltredelse, for å sikre skiløypa i vinter som ellers vil bli brøytet av grunneierne som vant fram i Høyesterett.

 

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert