Timon Haugan i aksjon hjemme i Stølen under sesongstarten for Oppdal Alpin.

Timon Haugan i aksjon hjemme i Stølen under sesongstarten for Oppdal Alpin. Foto: MORGAN FRELSØY

World Cup-kjører påmeldt i Vangslia:

Venter 150 til sesongstarten

Oppdal Alpin samler midt-norske alpinister lørdag, og håper klubbens egen stjerne Timon Haugan topper deltakerlista.

– Han er i hvert fall påmeldt, og det er en god start! Jeg regner med at han stiller når han har meldt seg på, sier Birger Lie om World Cup-kjøreren som er hjemme på juleferie og stilte opp i sesongstarten til klubben sin også i fjor.

Da gikk rennet i Stølen, i år skal deltakerne kjøre i Vangslia der det er fine forhold.

– Påmeldingsfristen gikk ut i går og da passerte vi 130 påmeldte. Vi regner med 150 startende,  sier Birger Lie i arrangørklubben Oppdal Alpin til Radio E6.

Det er slalåm og storslalåm som står på programmet for alle deltakere,  fra de aller yngste under 10 år til de eldste seniorene.

I tillegg til mange deltakere fra arrangørklubben Oppdal Alpin og Freidig, kommer det også alpinister kjørende helt fra Ørsta, Stranda og Surnadal for å kjøre i traseen der det første World Cup-rennet i Oppdal ble arrangert 20. mars 1984 da Pirmin Zurbriggen vant Super G-rennet.

Mange er spente før sesongstarten:

– Det er alltid spennende med det første ordentlige rennet, mange har kanskje kjøpt nytt utstyr og rykket opp en klasse.

Oppdalsalpinistene stiller forberedt:

– Vi har hatt trening i Hovden i jula og er godt i rute, sier Lie til Radio E6 som håper også publikum tar turen når de første alpinistene hiver seg utfor fra klokka ti lørdag.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert